sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Tofusalaatti

Eilen tein ruoaksi Kurpitsamoska-blogista bongattua tofusalaattia. Yksinkertaisista aineksista syntyi loistava lopputulos. Maustamattomaan tofuun saa yllättävän paljon makua pelkällä chilillä ja soijakastikkeella, ja pannulla pehmennetyt porkkana ja sipuli jäivät juuri sopivan rouskuviksi.


Porkkanalastuja ja puolirenkaiksi pilkottua punasipulia kuullotetaan siis hetki chiliöljyssä (tai öljyssä ja chilijauheessa), minkä jälkeen lisätään maustamaton, kuutioitu tofu sekä soijakastiketta. Annetaan kypsyä hetken. Seuraavaksi lisätään pakasteherneitä (ohjeessa oli myös maissia), kuumennetaan. Lopuksi koko komeus asetellaan salaattipedille.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi siidee, että tykkäsit! Itse tein pannumössöä sen verran paljon, että jouduin syömään sitä vielä seuraavanakin päivänä, jolloin alkoi jo vähän ärsyttämään sen terveellisyys :D. On muuten hauskaa huomata, minkälaista taidetta salaateistakin voi tehdä. Tai mulle ainakin salaatti tarkoitti ensimmäiset 20 elinvuottani vain ja ainoastaan sitä jäävuorisalaatti-kurkku-tomaatti- comboa.

Anna kirjoitti...

Mulle on kanssa aina yhtä suuri elämys törmätä salaatteihin joiden ainekset on kuumennettu :D