torstaina, joulukuuta 06, 2007

Punainen riisi

Ostin kauan sitten punaista riisiä Punnitse&Säästä- kaupasta, ja tässä eräänä päivänä vihdoin ryhdyin sitä googlettelemaan ja keittämään. Niukat ja hajanaiset tiedot kertoivat, että maku on pähkinäinen, keittoaika noin 45 minuuttia ja vaikutus kolesterolia laskeva. Ensimmäiset pitivät paikkansa, maku oli tosiaan hauska ja erilainen kuin tavallisella riisillä. Viimeisestä en tiedä sanoa tiedonhaun perusteella muuta kuin sen, että punaista riisiä löytää Suomessa useimmiten kapselimuodossa luontaistuotekaupoista :).

Riisin väri oli pitkän keittoajankin jälkeen niin kauniin punainen, että jäin miettimään, millaisissa yhdistelmissä tämän lisukkeen esteettisyys pääsisi parhaiten oikeuksiinsa. Onko ideoita?

5 kommenttia:

ee kirjoitti...

Tein viime viikolla haukea vihreän hernekastikkeen kera - vaalea kala ja kirkaan vaaleanvihreä kastike toisivat punariisiin varmasti kontrastia!
Hernelisäke on muutenkin tosi hyvää, omani on kehitetty pitkälle Vihreä lanka- lehden hernelevitteestä - kylmää, paksua ja vähän wasabista.

Anna kirjoitti...

Hei, juurikin herneenvihreä oli se väri jota mieli haki! Tosiaan, se oisi hauska yhdistelmä. Oliko hernelisäkkeen alkujuuri siis sama kuin se ihana hernelevite, jota söin varmaan kilon teidän juhlissa?

ee kirjoitti...

Jep, sepä juuri. Olen vähentänyt öljyn määrää, lisännyt sesaminsiemieniä, wasabia ja kermaviiliä, joskus myös etikkaa ja ranskalaista sinappia, valkosipulia tai roisisti suolaa (leviteversioon - joku raja mun suolahiireydellä sentän on). Paksuus lienee jotain tuon tartar-kastikkeen oloista.

Hernesose on kyllä ihanan pirteän väristä, käy moneen, ja sillä päällystettyjen voikkareiden syömisestä ei tule niin huono omatunto :) Alkuperäinen ohje löytyy siis Vihreä lanka -lehden reseptiarkistoista, netistä myös.

KirsiMy kirjoitti...

Tulen vähän jälkijunassa postaukseesi; löysin tämän googlella.
Ei muuta ongelmaa tuossa punaisessa riisissä kuin se, että siitä kokattaessa pitää varmistaa, ettei kenelläkään ruoan syöjällä ole statiinilääkitystä; siinä tapauksessa ruoka on haitaksi. Ja sitten riisiä ei saa syödä greippimehun kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseessä on camarguenriisi jota kasvatetaan Ranskassa Rhonen suistoalueilla. Toimii hyvin risottona. 4dl riisiä, 3dl kanalientä, 3dl 2xshalotti 1xsolo valkosipuli valkkoviiniä 50g voita 50g parmesaani reggiano