keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Hernelevitteen ylistys

Allaoleva hernetahna on helppo-, ja nopeatekoista sekä ennen kaikkea niin mielettömän hyvää, että sitä voisi syödä maailman napaan asti. Tämä toteamus tulee sydämestä, kokeilkaa jos ette usko. Ja kokeilkaa varsinkin, jos uskotte.

Tahnan olemassaolosta minua muistutti kommenttilaatikon ee tässä taannoin. Ee antaa myös vinkkejä jatkojalostukseen: levitettä voi muuntaa lisäkkeeksi tai kastikkeeksi lisäämällä kermaviiliä, mausteeksi sopivat mm. wasabi, sinappi, etikka ja valkosipuli. Tahnan alkuperäinen ohje löytyy Vihreä lanka- lehden reseptisivuilta. (Omaan versiooni lisäsin valkosipulinkynnen.) Suosittelen vierailemaan sivuilla muutenkin. Reseptejä kirjoittaa ruokablogeissa jo legendaariseksi nimeksi muodostunut Saara Törmä. Itse voisin mielihyvin ottaa joulupöytääni palsternakkalaatikkoa, pähkinäpatee taas kuulostaa aivan apinaherkulta...

Tahnan ja kaurakorppujen yhdistelmä on valloittava. Tahnasta voisi tehdä leipäpalojen kanssa myös pieniä cocktailpaloja noutopöytään. (Mitä vaan, kunhan sitä saa santsata!)

Vihreä hernetahna
200 g pakasteherneitä
½ dl öljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
½ tl (meri)suolaa
¼ tl mustapippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Nauti leivän kanssa.

3 kommenttia:

Liina kirjoitti...

JEEEE VIHDOIN JEEEEE!

heti kauppaan hakeen aineksia lurps.

Anna kirjoitti...

Hups taisi tosiaan mennä useampi päivä :D Mut parempi myöhään ja niineespäin.

Liina kirjoitti...

no kunhan tosiaan tuli :D

voin siis todistaa hernelevitteen hyvyyttä kaikille kiinnostuneille.