torstaina, joulukuuta 20, 2007

Piparkakku-mascarponevaahto

"Jouluisaa", kuului maistelijan kommentti, kun oli nielaissut ensimmäisen lusikallisen tätä joulukuun ruokahaasteen osallistujaa. Ohjeen mukaisesta annoksesta ihanan täyteläistä vaahtoa syntyy noin litran kannullisen verran: jälkiruokaa riittää siis useammallekin herkuttelijalle.
























Piparkakku-mascarponevaahto

1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa/vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarponejuustoa
reilu 100g piparkakkuja(, tilkka vettä)
1/2-1 appelsiinin mehu

*Vaahdota vaniljakastike. Vispaa lopuksi joukkoon myös mascarponejuusto.
*Murskaa piparkakut. Haarukan ja vesitilkan avulla tämä onnistuu helposti esimerkiksi tavallisella syvällä lautasella: ei haittaa vaikka lopputulos olisi kuivan murun sijaan lähinnä tahnamainen.
*Sekoita piparimuru vaahdon joukkoon. Purista sitten sekaan ensin puolen appelsiinin mehu, maista, ja lisää tarvittaessa toisen puolikkaan mehu.
*Koristele piparimuruilla, pipareilla ja appelsiinilohkoilla.

Ei kommentteja: