keskiviikkona, toukokuuta 21, 2008

Laxlasagne med pepparrot och dill

Viikonloppuna kokeilin uusimman Allt om mat- lehden lohilasagne- ohjetta. Huomioni kiinnitti ohjeen runsas piparjuurimäärä, sillä keväisen salamahaasteen jälkeen tykästyin tuon maustejuuren makuun kovin. Valmiissa lasagnessa piparjuuren maku ei tullut erillisenä esiin lähes lainkaan, mutta ilmeisen hyvin se sai ruoan makumaailman toimimaan muuten vain. Tykkäsin nimittäin tosi paljon!

Minulla ei ollut tuorepastalevyjä, joten esikeitin kuivia lasagnelevyjä puolikypsiksi. Ihan toimiva vaihtoehto, tosin keitettyjen levyjen väliaikaissäilytykseen kului aika paljon öljyä... Vaihdoin myös purjon kevätsipuliin, joka sai samalla luvan korvata myös tillin :D
























Lohilasagne piparjuuren kera (neljälle)
250g tuorepastalasagnelevyjä
300g kylmäsavulohta
1 purjo tai vastaava määrä kevätsipulia
1 rkl voita
(1 dl hienonnettua tilliä)
3 rkl raastettua piparjuurta
2 maustemitallista vastajauhettua mustapippuria

Kastike:
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 1/2 dl maitoa
(3/4 tl suolaa)
1 maustemitallinen valkopippuria
2 dl(+1dl) parmesan- juustoa raastettuna

*Suikaloi kylmäsavulohi, hienonna purjo tai kevätsipuli. Kuullota purjoa/kevätsipulia pannulla, kunnes se on pehmennyt. Siirrä pannu pois levyltä, sekoita mukaan lohi(, tilli) ja piparjuuri. Mausta mustapippurilla.
*Sulata kastiketta varten voi kattilassa. Lisää jauhot, sekoita huolellisesti, lisää maito kahdessa erässä ja sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 min välillä sekoitellen. Mausta (suolalla ja) valkopippurilla. Nosta kattila sivuun ja sekoita kastikkeeseen 2 dl juustoa.
*Laita lasagnelevyjä, lohiseosta ja kastiketta kerroksittain uunivuokaan siten, että ylin kerros on kastiketta. (Lisää halutessasi vielä pinnalle juustoraastetta.)
*Paista uunin keskitasossa, 200 asteessa, n. 20-30 minuuttia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sound like yummie!

Anna kirjoitti...

Kiitti kommentista! Oli hyvää, mutta kyllä aika työlästä, kun tein itselleni niin pienen annoksen...

Ari Makela kirjoitti...

Yhdelle ihmiselle on joskus raivostuttavaa kokata kun pitää keksiä miten käyttää monimutkaisesta reseptistä ylijääneet osat.

Olen joskus vinoillut, että jättäisin deitti-ilmoituksen tyyliin:"Ihmissuhdetta en ole hakemassa, mutta keittiöni kaipaa koekaniinia."

Mari kirjoitti...

Pitäsiköhän piparjuuren määrää nostaa esim. viiteen ruokalusikalliseen, jotta se maistuisi? Tää kiinnostaa, mutta kiinnostais myös maistaa siinä se piparjuuri :D. No ehkä sovellan, jahka joskus jaksan tätä tehdä.

Anna kirjoitti...

Ei se varmasti ainakaan pahaksi siitä mene! :D Piparjuuri on niin vahvaa, että ainakin joidenkin makuun 3 rkl tuota tuoreraastetta saattaa olla riittävästi. Kirjoitetuissa ohjeissa sitä on jotenkin aina tosi varovainen määrien suhteen :)!