lauantaina, toukokuuta 24, 2008

Oodi kevätsipulille

Uneliaan keittiövuoden kohokohtia eivät kaikessa ihanuudessaankaan ole rapukausi, silakkakausi tai edes parsakausi, vaan se hetki, kun huomaan kotimaisten kevätsipulien saapuneen kauppoihin ja toreille! Siitä eteenpäin aina syksyyn asti tuota ihmeellisen ihanaa vihannesta löytyy jääkaapistani lähes aina. Se höystää joka salaatin, lähes jokaisen voileivän ja harva ruokakaan jää sillä maustamatta.Voileivät saivat kunnian korkata ihka ensimmäisen kevätsipulinipun. Nostavathan ne tuon aatelisen koreaan asemaan suoraan ja päällimäiseksi nenän alle. Yllä kuva eteläeurooppalaishenkisestä tomaatti-mozzarellaversiosta......ja tässä skandinaavisesta munakokkeliserkustaan. Oi kesää!

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Todella herkullisen näköisiä kuvia. Kevätsipuli näyttää ihanan vihreältä! Mukavaa kun saa aasialaisissa resepteissä taas käyttää kevätsipulia, kun tuota purjoa on tullut käytettyä ihan tarpeeksi.

Anna kirjoitti...

Kiitos! Voileivät on kiitollisia kuvattavia, niistä saa helposti niin värikkäitä :). Sun blogissa olikin joitain kivoja aasialaisreseptejä, joihin mäkin voisin kevätsipulia kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

ihana. mä kanssa rrrakastan kevätsipulia. yritän vaan käyttää sitä kohtuudella kun kanssanisäkäs joskus huomauttelee jos menee ns. överiksi.

tuli vähän ikäväkin. olis kiva nähdä.

Anna kirjoitti...

Muakin joskus epäilyttää, kuuluuko jonkin ruoan maistua niin paljon kevätsipulille, kunnes tajuan että ruoan kovin vihertäessä vika on saattanut olla oman arviointikykyni :D

Olis! Juu!