tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Pizza Kit

Pari päivää sitten lähti testiin Pizza Kit- pakkaus, joka sisältää siis rullatun, valmiin pizzapohjan ja purkillisen tomaattikastiketta. Olin ehkä hieman ennakkoluuloinen, mutta pitihän tämä kokeilun nimissä kokeilla!

Ensimmäinen ajatus oli tietysti, että pohja sisältää varmasti hurjasti lisäaineita. Niinhän se sisältääkin. Tarkemmin ajatellen suurinpiirtein samat aineet löytyvät kuitenkin niistä leivistä, joita Suomi puputtaa palakaupalla päivittäin. Ostan leipää todella harvoin, joten satunnainen valmispizzapohja tuskin on lisäainekokonaisuudessa kovin haitallinen palanen. Lisäaineiden hyvänä puolena (?) mainittakoon pohjan mahtava käsiteltävyys: se venyi ja vanui niin, että tunsin itseni vähintään pizzerianomistajaksi. Venytettynä pohjaa olisi riittänyt varmaan kahdelle pellilliselle. Valmiina pohja oli todella rapea, ja hyvänmakuinenkin.

Toinen ajatus oli tietysti, että sekä pohja että kastike ovat varmasti kovin suolaisia. Näin olikin. Kastike oli kuitenkin todella maukasta: itse valmistamalla toki saisi vastaavaa, mutta hauduttelu veisi parhaimmillaan tunteja. Suolaisuuden voi ja se kannattaa myös ottaa huomioon täytteiden valinnassa: kukaan ei käske lataamaan pizzapohjalle laakillista metukkaa ;)


Että kannattaako? Juu tai ei. Hinta, noin 3,5 euroa, on tietysti kova kun vertaa omatekoisen pohjan ja tomaattikastikkeen arvoon. Onnistumisen elämyksetkin ovat alusta asti tehdyssä pizzassa tietysti aivan eri sfääreissä kuin tällaisia oikoteitä käyttämällä. Kuitenkin, mikäli tekee mieli kotona tehtyä pizzaa ja nopeasti, on tämä oiva vaihtoehto (sinänsä myös aivan hyville) pakastepohjille ja tomaattipyreelle.

6 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Kaikkeen sä rupeet :-D Mutta ei huonoin lopputuloksin, näyttää maittavalta (ja suolainen on hyvä :-P). Plus että itse ei olis tullut koskaan kokeiltua. Se pitsataikinan venyminen ja vanuminen on muuten hieno fiilis. Mikäs sun pitseerian nimi on?

Anonyymi kirjoitti...

Mä en kestä, onko tämmösiäkin? Pohja varmaan sisältää hiivaa ja tomaattikastike maistuu tasan tarkkaan pliisulle, kun itselläni on tapana lisätä omaan soossiini roimasti valkosipulia ja oregaanoa. Eikä sen hauduttamiseenkaan mene kuin tasan sama aika, jossa valmistaa ja kaulii hiivattoman taikinan ja silppuaa ja esikypsentää sipulit ja herkkusienet. Eli ei tuu kauppoja tän turhakkeen kanssa :D

Anonyymi kirjoitti...

Lidlistä, eiks? siisti homma! :D

Anna kirjoitti...

Siis suurimmat plussat tuli juuri tuosta vanumisesta, ja ainakin mun makuun kastikkeesta (joka oli todellinen ylläri). Mulla on ollut vähän ongelmia sekä maukkaan pizzakastikkeen että optimipohjan tekemisessä, siksi varmaan lämpenin noille hyville puolille niin :D Hiivaa tuossa toki oli (ja etanolia!!) mutta sekin on vatsasta ja mausta riippuvainen asia, tykkääkö millaisesta.

Muuten oot Mari kyllä ihan oikeassa, ja sen verran einesvastainen mäkin lähtökohtaisesti olen että vähän ihmettelen kaikesta huolimatta tuon tuotteen olemassaoloa - varsinkin kun pakastepizzapohjat on niin kätsyjä. (Niitä oli jo silloin kun mä olin ihan pikkuinen!)

Tai siis miten nyt sanois... jotenkin yleisellä tasolla ärsyttää, että ihmisille tarvitsee tehdä noin helppoja tuotteita! Elämän ihanuus on itse vääntämisessä :)!

(Mut kato jos joku kysyy mitä tahansa ni pitää tietää mitä vastaa, siksi kaikkea uutta pitää kokeilla! Paitsi jotain hiton raparperisiidereitä.)

Ylimuuli: Mun pitseerian nimi on tietysti Kallion Pitsa! :D

Mimbe: Ei ees ollu! Tässä kaikista kummallisinta olikin just se, että Pizza-Kit löytyi S-Marketista!

Huutomerkkien juhlaa, sori kaverit.

Merja kirjoitti...

Hauskaa, että kokeilet rohkeasti uusia tuotteita:D. Mulla tuo olisi jäänyt ostamatta, mutta toi pohja näyttää kyllä pelottavan hyvältä...

Voinko lisätä sinut suosikkilistalleni, kun täällä tulee piipahdeltua usein:D

Anna kirjoitti...

Rossana: Toki voit!