keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Munakas muine muotoineen

Munakkaan valmistaminen ei ole aivan yksinkertainen juttu, vaikka toisin voisi luulla. Sen mysteeriä on ihmetelty blogimaailmassakin. Täällä jos missä kannattaa ihmetellä: hyviltä vinkeiltä ei voi välttyä. Omakin munakastuurini on ollut kovin vaihteleva, mutta Kulinaarimurulan taannoinen resepti osoittautui vallan mainioksi manuaaliksi. Noudatin tarkasti ohjeita lämmön säädöstä (massa kuumalle pannulle -> lämmön reipas vähennys -> lämpö lopulta pois) ja massan liikuttelusta (vain kevyttä pannun kallistelua). Lopputulos oli todella onnistunut - suosittelen!

Mutta mikäli nyt paljastettu salatiede tuntuu välipalakiireessä liian monimutkaiselta, kannattaa kokeilla munakasmaista Vanhan aseman lettua, jonka ohjeen opin vuosia sitten hoitaessani lapsia. Se onnistuuu oloissa kuin oloissa, sillä rakenteen on tarkoituskin olla erilainen kuin herkän ilmavassa omeletissa. Kun kokkailee yhdelle hengelle, suosittelen niin tämän kuin munakkaankin valmistukseen pientä paistinpannua (Ø n. 20cm).

Vanhan aseman lettu (yhdelle)

1 muna
1 rkl raejuustoa
1 rkl vehnäjauhoja
tilkka öljyä

*Sekoita muna, raejuusto ja jauhot huolellisesti keskenään. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää lettumassa. Laske lämpöä hieman miedommaksi, tosin tätä ei liika kuumuuskaan kovin pian pilaa. Kun lettu on käännettävissä, käännä se. Sammuta lämpö ja anna toisen puolen hyytyä.
*Nauti sellaisenaan tai makean/suolaisen lisäkkeen kera.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

noni, vihdoin tarpeeks iisi biisi mulle! oli hyvää. =D=D=D

Anna kirjoitti...

Jee :DD