lauantaina, helmikuuta 23, 2008

Haastepallosalama eteenpäin

Seuraavassa salamahaasteessa annetaan tulevan ravintolakokin käsiin tehtävä, jota on pohdittu maassamme ahkerasti viime vuodet: kuinka tehdä suomalaisesta perinneherkusta salonkikelpoinen?


Salamahaaste

Haastettu: Hanna sopasta

Haastaja: Anna/Unelias kokki


Deadline: 1.3.2008

Valmista mikä tahansa ruoka tai ateriakokonaisuus*, joka sisältää seuraavat asiat

  • suomalainen makkara
  • gourmet/fine dining

Ilmoita haastajalle, kun olet valmistanut ruoan. Haastajana sitoudun kokeilemaan reseptiä ja arvioimaan lopputulosta julkisesti. Reseptiin saa vapaasti poimia aineksia ja ideoita muualta, mutta laina-ajatuksista tulee raportoida hyvän tavan mukaisesti. Täysin omiaankin on suotavaa pistää. Outokin saa olla. Pääasia on pitää hauskaa!

*tarkennuksia: ateriakokonaisuus ei tarkoita esim. alku- ja pääruokaa, vaan ainesten tulee esiintyä samalla lautasella.

Kun haastaja on suoriutunut tehtävästään, on hänellä oikeus ja kunnia laittaa Salamahaaste eteenpäin haluamalleen blogikokille. Ennen haastamista haastaja tarkistaa, että bloggaajalla on aikaa toteuttaa haaste viikon sisällä.

Tarkoitus on, että haastaja valikoi sellaiset ruoka-aineet, joista todella haluaisi jonkinlaisen purtavan tai joita haluaisi oppia käyttämään. Haastajan tulee perehtyä haastamaansa blogiin riittävästi, jottei valikoi lihaa kasvissyöjälle tai viljaa keliaakikolle. Jos raaka-aineet ovat kuitenkin sopimattomia haastetulle, haastaja voi vaihtaa tuotteet.

Haasteen ei tarvitse toteutua armottomasti vuoden jokaisena viikkona välittömästi edellisen haasteen perään, vaan välissä voi olla ainakin päiviä. Lisäksi esimerkiksi kesällä haastepallo voi pysähtyä pidemmäksikin aikaa, toivottavasti ei kuitenkaan kokonaan.

Osallistujilta edellytetään korkeaa moraalia ja eettistä toimintaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vedin mietintämyssyn aamuyöstä baarista kekkaloidessa päähäni, katsotaan mitä syntyy :) Eeerittäin mielenkiintoinen teema!

Anna kirjoitti...

Hyvähyvä! :)

Katsi kirjoitti...

En halua vaikuttaa haasteeseen paljon, mutta onhan esimerkiksi Ravintola Juuri onnistunut valmistamaan suomalaisista perinneherkuista salonkikelpoisia Sapaksia.

Anna kirjoitti...

Olenkin kuullut siitä paikasta! Pitää testata joskus, hyvä että muistutit :)

Ja kiva että kävit vierailulla!

Meri, Helsinki kirjoitti...

Olenko hölmö ja en vain keksi, vai onko haastepallo edennyt?! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt se on siellä. Huh.