keskiviikkona, syyskuuta 22, 2010

Currywurst!

Saksan parasta grilliruokaa on bratwurstin kera valmistettu currywurst. Hehkuttelinkin sitä jo Saksa-postauksessani, ja syystä. Curry, tomaatti, hyvä makkara ja rannarit vaan toimii. Lamppu syttyi päässäni tässä päivänä eräänä, kun tajusin, että tomaattista soosia voisi varmasti valmistaa kotonakin. En arvannut kovin väärin, sillä jo ensimmäisen Google-osuman otsikko oli "47 Currywurst Rezepte". Kärkiohjeista päädyin soveltamaan yksinkertaisimman oloista, ja lopputulos oli ihan mahtavan autenttinen! Nommnom. Höysterannareina nautittiin takuuvarmoja kotitekoisia ranskanperunoita, toimivat jälleen. Itse tykkään, kun makkara on pilkottu kastikkeen joukkoon, mutta näkee tuota soosia nautittavan myös höysteenä kokonaisille wursteille.

Varoituksen sana: hapan ja suolainen kastike voi maistua oikeasti aika suolaiselta. Kannattaa siis suosia vähäsuolaista ketsuppia, currya ja soijakastiketta, ainakin pahimman suolakärjen eliminoidakseen.























Currywurst (2-3:lle)

4 bratwurstia
nokare voita tai tilkka öljyä

1 sipuli
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1/2 dl Heinzin ketsuppia
1-1 1/2 dl vettä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 rkl curryjauhetta

pinnalle curryjauhetta

*Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin ruskea väri kuumalla pannulla rasvatilkassa, ja siirrä makkaraviipaleet sitten sivuun odottamaan.
*Hienonna sipuli niin hienoksi silpuksi kuin mahdollista. Kippaa sipulisilppu pannuun, kuullota. Lisää tomaattipyree ja anna paistua hetken. Lisää sitten ketsuppi, vesi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen makkaraviipaleet.
*Tarjoile ranskanperunoiden kanssa. Ripottele annoksen päälle curryjauhetta.

7 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Tämä on jäänyt miehelleni suosikiksi saksan ajastaan joten täytyypä kokeilla joskus.

sohvi kirjoitti...

Tämä kuulostaa niin hyvältä. Mieheni kun on puolisaksalainen, niin ehkä osun myös hänen makuhermoonsa. :)

Anonyymi kirjoitti...

70-luvun alussa Frankfurtissa kioskin Gurrywurst -annos oli Rindwurst, paahtoleivän palanen tai ranskalaisia perunoita ja ketsuppia, jonka päälle oli ripoteltu gurryjauhetta. Kun teen makkaramunakasta tai makkarapannua, pursotan mausteeksi lautasen reunalle ketsuppia ja sen päälle ripotan gurryjauhetta. Hyvää!

Anna kirjoitti...

No niin, täältähän löytyy Saksan-yhteyksiä ja currywurst kokemuksia yhdeltä sun toiselta :) Mainiota!

ekku kirjoitti...

Poika on just saksassa ja kehui facebookissa et olutta ja currywurstia kuluu.Jospa yllättäs sen joskus kun kotiutuu =)

J kirjoitti...

Nam nam nam. Vaikuttaa herkulta! Täytyy kokeilla. Saako sinut muuten linkittää blogiimme?

Anna kirjoitti...

Ekku ja J, kiitos kommenteista!

J, toki saa!