perjantaina, syyskuuta 03, 2010

Tillipesto

Paluu korkeiden hintojen Suomeen, muutto uuteen kotiin jota nyt asuttaa kaksi opiskelijaa - siinä pari syytä, jotka inspiroivat aloittamaan jälleen uuden ryhtiliikkeen teemalla "älä heitä ruokaa pois". Meinaten sitä, että syksyn ensimmäisten leipomusten kananmunallasivelystä ylijäänyt munamassa paistui minilounaaksi (oli muuten ylevä ja resursseja säästävä olo sitä puolikasta munaa natustaessa). Meinaten myös sitä, että kun kotiinpaluusavukalan ja -perunoiden seuraksi hankitusta tillinipusta oli jäljellä 90%, sille piti keksiä käyttöä.

Muistin lukeneeni joskus jostain keittokirjasta tillipeston ohjeen, mieleeni jäi lähinnä että juustona oli emmentalia, koska tilli teki meinigistä Välimerta pohjoisemman. Hyvä, emmentalraastetta löytyikin jääkaapista. Pohjoisuus tosin unohtui siinä vaiheessa, kun lorottelin sekaan oliiviöljyä etelästä ja seesaminsiemeniä ties mistä, mutta todella hyvää tuli! Syötiin tätä lounashöysteeksi paahdettujen patonginpalasten kanssa, mutta toimisi varmasti myös ruisleivän, perunoiden tai jonkin kalan kaverina.Tillipesto

1 nippu tilliä
kourallinen emmentaljuustoraastetta
1 rkl seesaminsiemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
merisuolaa myllystä

*Leikkaa tillinipun alaosasta paksuimmat varret pois. Pane tilli ja muut ainekset juomalasiin. Hienonna ja sekoittele seosta keittiösaksilla juomalasissa, kunnes tilli ja juustoraaste ovat menneet silpuksi ja seos on tasainen. Mausta merisuolalla makusi mukaan. Tarjoile.

3 kommenttia:

Liina kirjoitti...

naurattaa niin, että itkettää toi sun ylevä ja resursseja säästävä olo :D

ihanaa, kun oot takas <3

Kirsikka kirjoitti...

Pestoa on tullut tehtyä lähes kaikesta, timjamista manteleihin. Muttei koskaan tillistä! Täytyypä kokeilla, kuulostaa herkulliselta. Sitä tilliä olisi vielä tuolla kasvimaalla...

Anna kirjoitti...

Kiitsa Liina <3

Kirsikka; timjami ja mantelit kuulostaakin jännältä! Mulla oli tosiaan tuon keittokirjamuistikuvan jälkeen pyörinyt ajatus tillipestosta mielessä varmaan useamman vuoden, ja nyt oli viimein otollinen hetki :)