maanantaina, syyskuuta 13, 2010

Punajuuripihvit

Leivitys leviää vähän sinne tänne, koko keittiö on pinkinpunaisena, kuvat räpsitään nälästä tärisevin käsin, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että äitini tyylillä tehdyt punajuuripihvit ovat ihan parasta syksyruokaa! Äiti ei lisännyt kultaisella 90-luvulla sinihomejuustoa mukaan, minä lisäsin nyt, mutta syy ei liene niinkään ruokamielikuvitustemme eroissa kuin siinä, että minusta on tullut vähän vähemmän nirso. Sen sinihomejuuston kannattaa olla jotain hyvää, halpaa ja rasvaista, jotta sulaa ja maistuu asianmukaisesti.Punajuuripihvit

suuria punajuuria
kananmuna
korppujauhoa
suolaa, mustapippuria
voita tai öljyä paistamiseen
(sinihomejuustoa)

*Keitä punajuuria 30-45 minuuttia, kunnes ovat lähes kypsiä, mutta vielä napakoita. Kuori punajuuret ja leikkaa ne noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.
*Riko yhdelle laakealle lautaselle kananmuna, sekoita haarukalla tasaiseksi. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoa, rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa.
*Kuumenna pannulla rasva. Kääntele punajuuriviipaleet molemmin puolin ensin kananmunassa, sitten korppujauhoissa. Paista niitä pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Halutessasi lisää punajuuripihvien päälle sinihomejuustoa sulamaan sen jälkeen, kun olet kääntänyt pihvit. Jos haluat ateriaan vähän proteiinia, lisää juustoa oikein reilusti, mutta periaatteessa sillä ei ole tällä kertaa niin väliä.
*Nauti perunoiden ja avomaankurkkuviipaleiden kanssa joko hyvässä seurassa tai päivällisaikaan sopivan tv-viihteen, kuten Pikku Kakkosen, parissa.

2 kommenttia:

tiina { fanni ja kaneli } kirjoitti...

Klassikko ja ihanan syksyinen ruoka. Kuulostaapa hyvältä!

Anna kirjoitti...

Kiitos! Kivaa kun kävit blogissani vierailulla!