torstaina, huhtikuuta 02, 2009

Appelsiiniaurinko arjen yläpuolella

Flunssa on tylsä tauti, ruokahalu menee ainakin allekirjoittaneella moneksi päivää ja aistivajeiden vuoksi uusien ruokalajien kokeilu tuntuisi hukkapuuhalta. Terveiset siis täältä ruisleivän, puuron ja riittoisan kaalipadan maasta.

Parin viikon takaa unelias arkisto tarjoilee kuitenkin varsinaista nannaa. Sopii pääsiäiseen, väitän, mutta sopii yhtä lailla vaikka juuri tähän iltapäivään. Ohje on alunperin Tessa Kirosin ja julkaistu Glorian Ruoka ja viini -lehdessä 1/2007. Kirjoitan ainemäärät muistiin lehden ohjeen mukaisesti, itse tein jälkkäriä vähän summanmutikassa mutta hyvää tuli joka tapauksessa.

(Pääsiäissesonki tuli mieleen Hesarin uusista ruokasivuista! Ainakin itse olen odottanut tuota sivustoa jo jonkin aikaa, hieno juttu että se on nyt olemassa!)Jogurttia, kondensoitua maitoa ja appelsiineja (4 annosta)

2 (veri)appelsiinia
1 appelsiinin hienoksi raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl makeutettua kondensoitua maitoa
300 g kreikkalaista paksua jogurttia (rasvaa 6-10 %)

*Sekoita kulhossa kondensoitu maito, puolet appelsiininkuoriraasteesta ja 4 rkl appelsiinimehua. Lisää jogurtti seokseen vähitellen, koko ajan sekoittaen. Peitä kulho ja anna seoksen vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
*Kuori appelsiinit terävällä veitsellä ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi, joissa ei ole jäljellä valkoista osaa.
*Annostele jälkiruokamaljoihin kerroksittain jogurtti-maitoseosta ja appelsiiniviipaleita. Koristele annokset lopulla appelsiininkuorella.

6 kommenttia:

Liina kirjoitti...

jumaliste. nyt se saitti on auki. niisk.

sen jos minkä olisin itse halunnut piirtää :D

Merituuli kirjoitti...

ihana otsikko!

aurinkoista viikonloppua!

Martina kirjoitti...

Minunkin on pakko tulla kehumaan ihanaa otsikkoa ja toivomaan, että flunssasi katoaisi pian eikä tulisi enää koskaan takaisin! :D

Anna kirjoitti...

Liina :D
Hyppis ja Martina: Kiitos! Flunssasta on onneksi jäljellä enää nuha, joten toivottavasti ruoka alkaa taas kohta maistua. :)

Pahalapsi kirjoitti...

Mielenkiintoinen, mutta tosi herkullisen kuuloinen jälkkäri! Kondensoitua maitoa ei miun harmiksi Joensuusta löydä :(

Anna kirjoitti...

Insanity_ Harmi, ettei sitä oo oikein missään "tavallisissa" kaupoissa :( Mä luulen että maitotuotehullut suomalaiset tykkäis tuosta, jos se vaan laajemmin keksittäisiin!