sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2009

Rapea thai-wokki

Sunnuntailounas syntyi, kun teki mieli jotain raikasta ja nopeaa. Käyttöön pääsivät samalla jo hieman nuupahtaneet kasvikset, joita olin ostanut torilta ison pussillisen yhdellä eurolla. Makua pikapaistettuihin kasviksiin toi niinkin yksinkertainen juttu kuin valmis thai-currytahna. Yhteen ruokaan currytahnaa kuluu koko purkista vain pari lusikallista - loppu kannattaakin pakastaa käyttöön soveltuvissa erissä, jotta maut pysyvät mahdollisimman raikkaina!

Katkaravut sopivat thairuoan makumaailmaan loistavasti, mutta toki ruoan voisi yhtä hyvin valmistaa esimerkiksi tofun tai soijasuikaleiden kanssa.
Rapea thai-wokki (kahdelle)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 paprika
kourallinen vihreitä papuja
1/2 kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
2 rkl punaista thai-currytahnaa (esim. lisäaineeton Spice Up)
(1/2 kuivattu chili murennettuna)
reilu tilkka öljyä
kourallinen pakastettuja katkarapuja

*Hienonna valkosipuli, leikkaa sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja kukkakaali pieniksi suupaloiksi.
*Kuumenna pannussa öljy ja currytahna. Kun tahna sihisee, lisää pannuun sipuli ja valkosipuli, sekoittele noin minuutin ajan. Lisää sitten kuumaan pannuun loput kasvikset (ja murennettu chili). Nostele kasviksia jatkuvasti kahdella puuhaarukalla noin viiden minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman kypsyneet, mutta ovat vielä rapeita. Lisää joukkoon katkaravut ja sekoittele, kunnes ne ovat kuumenneet.
*Tarjoile riisin kanssa.

4 kommenttia:

Hanna Takala kirjoitti...

Nuo tahnat on kyllä niin hyviä juttuja, ylipäätään erilaiset orientaltölkkituotteet.

Anna kirjoitti...

Näin on! Jotenkin valmisjuttuja periaatteesta vierastaa, mutta ainakin tuollaiset tahnat on tosi toimivia, joissa ei ole lisäaineita lainkaan.

mirva kirjoitti...

oli niiiiin hyvää :p

Anna kirjoitti...

Nommmnommnomm, kiitti vielä kesäkurpitsasta! :)