perjantaina, huhtikuuta 17, 2009

Uneliaan veli tarjoilee: Rapeapohjainen jauhelihapizza

Veli on tehnyt viime aikoina suurella menestyksellä pizzaa, jonka salaisuus piilee parissa niksissä.


















*Osa pohjataikinan jauhoista korvataan leseillä, jotka tuovat valmiiseen pizzaan makua.
*Ohueksi kaulittu pizzapohja levitetään reilusti öljytyn uunipellin päälle ilman leivinpaperia. Näin pizzapohja pääsee paistovaiheessa kuumenemaan paremmin, ja lopputulos on ihanan rapea.
*Tomaattikastikkeen ja erillisen jauhelihatäytteen sijaan pohjaa varten valmistetaan tomaattinen jauhelihakastike. Jauheliha ja tomaatti maustavat toisensa.
*Täytteitä saa olla runsaastikin, sillä kuuma uuni ja leivinpaperiton pelti pitävät huolen siitä, ettei pohjasta tule vetinen.

Pizzareseptejä on varmasti yhtä monta kuin pizzakokkejakin. Ohje pizzapohjaan löytyy esimerkiksi Myllyn Parhaalta.

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Aika hyvä tuo öljyämis-vinkki, ilmeisesti siihen käy esim. rypsiöljy?

Nimimerkillä uusavuton keittiössä..

Anna kirjoitti...

Juu, kyseiseen pizzaankin taidettiin rypsiöljyä käyttää.

Rypsiöljy on muuten öljyistä paras! :) Edullinen, miedon makuinen, suhteellisen lähellä tuotettu ja rasvahappokoostumukseltaan esimerkillinen.