keskiviikkona, helmikuuta 04, 2009

Katkarapu, pinaatti ja intiamaiset tuoksut

Riisiä kannattaa keittää tuplamäärä, jotta seuraavana päivänä pääsee loihtimaan jämäruokia. Jämäruokien parhaimmistoa taas ovat sellaiset kombot, jotka tuovat edes etäisesti mieleen intialaisen ravintolan. Kutsuttakoon niitä intialaishenkisiksi. Määrittely tuntuu hieman nololta, onhan meillä Suomen blogimaailmassa mm. Tamarind Heaven ja Garam Masala - loistavia ruokablogeja, joissa tehdään oikeasti intialaista ruokaa. Minun intialaishenkiseni kun tarkoittaa yleensä ikiaikaisen curryjauheen hyödyntämistä ;)

Selittelyt sikseen, hyvää tämä ainakin on. Ja helppoa. Ja pehmeää. Ja nopeaa. Ja... no, kokeilkaa itse!
























Intialaishenkinen katkarapu-pinaatti-riisipannu (2 annosta)

1-2 rkl öljyä
reilu 1 rkl curryjauhetta
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 sipuli erittäin pieneksi hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
vajaa 1 pss pakastepinaattia
noin 1/2 l kasvisliemessä keitettyä riisiä tai kaura-riisisekoitusta
1/2 pss (90g) katkarapuja

*Kuumenna öljy tilavassa pannussa. Lisää curryjauhe ja juustokumina. Kun mausteet sihisevät ja kuplivat öljyssä, lisää pannuun sipuli ja valkosipuli. Anna kuullottua hetken aikaa.
*Lisää pannuun pakastepinaatti ja anna sulaa. Lisää joukkoon riisi, sekoita ja anna seoksen paistua ja makujen tasoittua muutamia minuutteja.
*Sekoita joukkoon jäiset katkaravut ja anna ruoan vielä kypsyä pannulla, kunnes katkaravut ovat sulaneet.

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kiitos kauniista maininnasta, Anna :-) Ja kyllä mun mielestä intialaiseksi ruoksi saa kutsua sitä mitä haluaa... :-) Maukkaan kuuloinen ruoka!

Oli muuten hieno oivallus tuo, että riisiä voi keittää tarkoituksella liian paljon, jotta siitä saa sitten seuraavana päivänä tehtyä oikein kunnon ruoan. Itse aina tyhmänä keitän riisiä sen verran, että sitä jää yli joku pieni yksinäinen nokare, jota on inhottava seuraavana päivänä morjestaa lautasellaan...:-D

Maireanna kirjoitti...

Olen minäkin laittanut riisiä siten, seuraavanpäivän pojhaksi. Lisäilen sitten fiiliksien mukkaa uutta ainesta. Pinaattia en ole kokeillutkaan joten ensikerralla kokeilen!

Anna kirjoitti...

Hippu: Kiitos itsellesi inspiroivasta blogista!
Tuota kaura-riisiä varsinkin tekee mieli keitellä kerralla enemmän ihan jo siksi, että sen saaminen miellyttävän pehmeäksi vaatii niin älyttömän pitkän keitto- ja haudutteluajan... samalla vaivalla siis useammalle aterialle!

Anna: Hyvä jos pinaattivinkistä oli hyötyä! Kivaa kun kommentoit, pitääkin tutustua blogiisi.

Nelle kirjoitti...

uik. Nyt iski kyllä pakko tehdä jotain intalaista. Kaikkialla on ihanan näköisiä intajuttuja. Ehkä huomenna.

Anna kirjoitti...

Nelle: Huomasinkin teidän blogista naan- ja palak paneer-postaukset, nam!