maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Ohrauunipuuro ja mehukeitto

Kuukauden kestäneellä puurohaasteen emännöinnillä on luonnollisesti seurauksensa myös emännöijän keittiökäyttäytymiseen, ja niinpä erilaisia puuroja onkin tullut syötyä jälleen ennätystahtiin. Ohra-kauraa, tattari-ohraa, vehnä-kaura-ohraa, vehnä-tattaria, tattari-kauraa, omenalla tai puolukalla tai hunajalla tai ilman. Mutta aika pitkälle sitä elämässään saattaakaan pötkiä ennen kuin lykkää yhtäkään puuroa uuniin - oheinen ohrapuuro oli ensimmäinen uunilaatuinen omassa ruoanlaittohistoriassani!

Ohrauunipuuro

1 1/2 dl ohrasuurimoita
1 l maitoa
1/2 tl suolaa
voita vuoan voiteluun

*Voitele uunivuoka. Sekoita puuron ainekset vuoassa, ja lykkää 200-asteiseen uuniin noin tunniksi tai kunnes puuro näyttää kypsyneen. Vuoan alle kannattaa harkita uunipellin tai folion laittamista, sillä maito saattaa kuohua jossain määrin yli.

Mehukeitto

1 l laimennettua, mutta kuitenkin tarpeeksi vahvaa mehua
3 rkl perunajauhoja

*Sekoita kylmässä kattilassa perunajauhot tilkkaan mehua. Kaada kattilaan loput mehusta ja sekoita jälleen huolellisesti. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoitellen. Kun näet ensimmäiset kuplat kiehumisen merkkinä, lopeta sekoittaminen ja odota kolmen sekunnin ajan. Siirrä kattila sivuun levyltä. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi ja anna jäähtyä. Tarjoile puuron kanssa.

Ei kommentteja: