torstaina, helmikuuta 12, 2009

Tattarinen mysli

Olin aina ajatellut myslin tekemisen olevan jotenkin kamalan vaikeaa, kunnes huomasin tattarihiutalepaketin kyljessä ohjeen siihen. Hiutalepakettien ohjeista tulee jotenkin helppo ja turvallinen olo, ihan kuin näkymätön käsi tarttuisi käteeni ja sanoisi rauhoittavasti että tämän helpommaksi ei enää voi ruoanlaitto muuttua...

Myslin ohje oli pakettiin printattu varmaankin keliaakikkojen elämää helpottamaan, mutta pohjaksi se toki käy millaiseen mysliin tahansa. Itse täytin epätarkan hiutalekiintiöni tattari- ja kaurahiutaleilla sekä vehnäleseillä (joista ainakaan jälkimmäisiä ei siis keliaakikon mysliin tietenkään parane lykätä). Tattari toi paahdettuun mysliin joka tapauksessa ihanaa, omaperäistä makua!
Mysli
3-4 dl hiutaleita(esim. tattari+kaura) ja halutessasi leseitä
1/2 dl - 1 dl pähkinöitä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl fariinisokeria
1 dl rusinoita
(alkuperäisessä ohjeessa mysliin lisätään lopuksi vielä riisimuroja)

Levitä hiutaleet, pähkinärouhe ja siemenet ohueksi kerrokseksi uunipellille. Ripottele päälle sokeri. Paahda uunin keskitasolla 125°C:ssa noin tunnin ajan. Lisää rusinat (ja murot). Säilytä jäähtyneenä tiiviissä purkissa kuivassa.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Minäkin olen käyttänyt tattaria mysliin ja siitä tulee kiva maku!

Haarukka kirjoitti...

Näitä myslejä on nyt näkynyt blogeissa. Tekisi mieli tehdä itsekin! Tattari on hyvä idis.

Pahalapsi kirjoitti...

Voi miten herkullisen näköistä mysliä!! Ite en ole koskaan älynnyt mysliin edes seesamia laittaa, saatikka sitten tattaria.. Kuulostaa jännältä, mutta hyvältä yhdistelmältä :)

Anna kirjoitti...

Tattarista tosiaan tuli vähän erilaista makua mysliin. Seesaminsiemenetkin toi kivaa pähkinäisyyttä :). Omatekoisessa myslissä on kivaa se, että näkee niin konkreettisesti mitä siihen lykkää. Ei tarvitse pohtia onko mukana paakkuuntumisenestoaineita tai muuta :)