maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Sieni-riisipaistos

Ohrapuuron uunilämpöä hyödyntämään pääsi myös uusi versio aiemmin bloggaamastani riisi-tonnikalalaatikosta. Tällä erää olin saanut inspiraatiota lettupannulaisten julkaisemasta sieni-riisipaistoksesta, jossa tonnikalan sijaan onkin sieniä ja raejuustoa.Heitin siis tähän vuokaan kypsän riisin seuraksi niin tonnikalanjämät kuin kuivattuja, pannulla purjon kanssa mehevöitettyjä suppiksiakin sekä puoli rasiaa raejuustoa. Munamaito (1 muna, 2 dl maitoa) sitoi laatikon kokoon. Tämän postauksen otsikko viittaa siihen, että sienet yksinkin riittävät hyvin: metsäiset suppilovahverot olivat ehkä hieman riitaisa kontrasti limemaustetulle tonnikalalle... Jos käyttää tavallisia herkkusieniä, tonnikala toimii varmasti mukavasti. Raejuusto oli todella hyvä ainesosa tämän tyyppiseen ruokaan, se toi makuun pyöreyttä ja pehmeyttä.

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kiva kun nostit tuon riisi-tonnikalalaatikon esiin - taitaa olla meidän tämän päivän ruokaongelmat ratkaistu.:-) Kiitos! Kuulostaa ihanan helpolta ja hyvältä ruoalta.

Anna kirjoitti...

Ole hyvä! Kulinaarisesti hienompiakin ruokalajeja on keksitty, mutta se on arkisuudessaan jotenkin hellyyttävä ruoka :) Ja saan sen (olettamastani) terveellisyydestä hurjasti iloa!

Satu kirjoitti...

Tulin vaan vielä mainostamaan, että kokeilin eilen tuota tonnikalalaatikkoa, ja se oli kyllä tosi hyvää! Tosi kiva ja helppo ruoka vähän laiskaan arki-iltaan. :-)

Käytin riisi-kauran tilalla riisi-ohraa, jota meillä oli sopivasti kotona, ja sekin sopi tähän tosi hyvin!