tiistaina, lokakuuta 14, 2008

Jauhelihalla ja ilman


Kaalilaatikkoa on tehty viime aikoina blogissa jos toisessakin. Itse tein hieman nopeamman version kaalipadasta, joka maultaan on toki kuin eri ruokalaji, mutta hyvää näinkin. 400 grammaan ruskittettua jauhelihaa lisäsin runsaasti jauhelihan perusmausteita (ja jottei totuus unohdu, nehän olivat curry, paprikajauhe, valkopippuri ja merisuola), lisäsin pannulle 1/4 suikaloitua kaalia sekä vajaa parisenkymmentä marinoitua valkosipulinkynttä. Tiedättehän, sellaisia joitan myydään nyt syysaikaan paljon erilaisilla markkinoilla. Vielä hieman vettä sekaan ja haudutus liedellä miedolla lämmöllä kannen alla noin puolen tunnin ajan. Tarvittaessa pataa voi vielä maustaa makunsa mukaan.
Jauhelihapihveihin kokeilin ainakin ruotsalaisten käsittääkseni käyttämää perunajauhoniksiä. Pihvimassasta löytyi siis 400 g jauhelihagramman, suolan ja pippurin, pienen hienonnetun sipulin, 1 kananmunan ja 2 leseruokalusikallisen lisäksi n. 2 rkl perunajauhoja. Pikkupihvit kypsyivät uunissa 200 °C:ssa n. 15 minuuttia. Perunajauhothan sitovat nestettä erityisen hyvin, ja kuten kuva kertoo, nestettä ei tosiaan poistunut pihveistä juuri lainkaan! Lopputulos oli siis oikein mehevä, kokeilu onnistui.
Makaronilaatikosta ei löytynyt jauhelihaa ja munamaitokin oli munavettä, mutta vaikka soijarouhe onkin viime aikoina alkanut tökkiä, ruoka toimi hyvin silti. Salaisuus on vegaaniliittojen opiskelijavihkosen paljastamassa soijarouheen maustamisessa - teinkin laatikon samaan tapaan kuin vuosi sitten (tosin nyt mukana ei ollut maissia hämmentämässä). Munaa vegaanilaatikosta ei tietenkään löydy, omaani innostuin laittamaan munavettä 2 munan ja 4 nestedesilitran verran. Määrä oli oikein sopiva.

2 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Kaalilaatikkoa, nam!
Mä en ole tehnyt kaalista vielä mitään tänä syksynä, mars kauppaan siis.

Anna kirjoitti...

Mä tein muuten myös sitä kaali-puolukkaraastetta, joka oli jauhispihvien kanssa tosi hyvää! Että kiitos vaan vinkistä.

Kaali on superruokaa.