![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOuHD3MdAJwE1NxZMLmio6xouaVRd-oBDE_4XFSHpHYNzy5qBHPwd_TJ0nkV5u5AxgXon93qh8dotoNt73zTpuJhwhAIUJwenUFc8FpfYu-nI4K20AXuK5m0h-FLk6MNNC7BjkwQ/s400/kyssakaalikeitmuok.jpg)
Kyssäkaalikeitto (2 annosta)
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 pieni kyssäkaali
1 tl säilöttyjen valkosipulien maustelientä tai esimerkiksi mietoa chilikastiketta
vettä
1 tl kuivattua lipstikkaa
2-3 dl perunamuusia
suolaa, mustapippuria
*Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulisilppua kattilassa öljytilkassa muutaman minuutin ajan.
*Kuori kyssäkaali juuresveitsellä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Lisää sipuliseoksen joukkoon kyssäkaalikuutiot, maustekastike ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen n. 10-15 min tai kunnes kaalikuutiot ovat lähes pehmeitä. Lisää lipstikka keittoon kypsymisen loppuvaiheessa.
*Lisää keittoon perunamuusi. Anna kiehahtaa. Maista, mausta suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan.
*Halutessasi voit soseuttaa keiton sauvasekoittimella. Sen voi kuitenkin nauttia hyvin myös sellaisenaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti