torstaina, lokakuuta 18, 2007

Maissi-makaronilaatikko


















Tämä alakarppaajien kauhu syntyi, kun ajattelin maustaa "Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla"-vihkosen makaronilaatikkoa maissilla. Ranneliike oli niin rento, että huomasin ruokalajin värin muuttuvan keltaiseksi, ja annoskin suurinpiirtein tuplaantui. Vegaaninenkaan tästä ei tullut, sillä valitsin perinteisen munamaitolinjan. Vaan hyvää oli: maissi, soijarouhe ja makaronit sopi hyvin yhteen ja - mikä tärkeintä - ketsuppi maistui ohessa ;).



















Maissi-makaronilaatikko
(yksi syö ainakin kolme päivää)
3 dl makaroneja + keitinveteen 1/2 liemikuutio
öljyä
1 sipuli hienonnettuna
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
3/4 dl tummaa soijarouhetta
1/2 liemikuutio
2 dl vettä
1 tl makeaa soijakastiketta (alkup. 1 rkl soijakastiketta)
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus persilja-suola-valkosipuli-mausteseosta
1 tlk maissinjyviä (326/285 g)
(halutessasi pakastevihannesten jämiä, laitoin papuja ja parsakaalia mutta eivät olleet mikään kulinaarinen elämys enää parin säilytyspäivän jälkeen)
1 muna + 2 dl maitoa (munamaitoa voisi olla tuplatkin) (alkuperäisessä ohjeessa vettä ja soijajauhoja)
juustoraastetta

*Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, muttei ihan kypsiksi asti.
*Kuullota sipulia tilkassa öljyä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää pannulle soijarouhe, murustettu liemikuution puolikas ja vesi. Keitä 5 min. Lisää lopuksi soijakastike, oregano ja maustesuola.
*Sekoita keitettyihin, valutettuihin makaroneihin soijarouhekastike(, pakastevihannekset) ja valutetut maissinjyvät. Maista, mausta tarvittaessa suolalla. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan.
*Sekoita muna ja maito keskenään haarukalla, kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200°C:ssa 40-50min. (Voit laskea lämpöä paiston loppuvaiheessa.)

2 kommenttia:

caramel kirjoitti...

Kiitos kivasta kommentista mun blogiin!
Meidänkin perheeseen on vihdoin hankittu tota tummaa soija-rouhetta ja voisinkin kokeillakin sitä makaronilaatikkoon.

Anna kirjoitti...

Soijarouhe on kyllä tosi hyvää, kun sen saa sopivasti maustettua :)