
Mausteinen omenapuuro
1 dl kauraleseitä + 1,5 dl puuroriisiä
3 dl + 8-10 dl vettä
n. 2 dl (kaura)maitoa
2 omenaa
1/2 tl kardemummaa
ripaus kanelia
hyppysellinen suolaa
1 rkl hunajaa
(3 rkl soijarouhetta)
*Liota kauraleseitä kattilassa yön yli 3 dl:ssa vettä. Mikäli et ole suunnitelmallista tyyppiä, leseet ja veden voi mitata kattilaan samalla kun puuroa alkaa keitellä.
*Lisää kattilassa olevaan lese-vesiseokseen puuroriisi ja vesi. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon (kaura)maito
*Keitä puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen kannen alla, välillä sekoitellen, noin tunnin ajan. Mausta kardemummalla, kanelilla, suolalla ja hunajalla.
(*Lisää halutessasi joukkoon soijarouhe.)
2 kommenttia:
Puuroa tulee aamun kaurapuuro poisluettuna tehtyä tosi harvoin. Tässä on kokeilemisen arvoinen puuro,
ruoka jonka raaka-aineet löytyvät aina kaapista.
Jep, tää olikin oikeastaan sellaista mitä-kaapista-löytyy- ideointia :D
Lähetä kommentti