
Halloumi-coucous-salaatti (3-4 annosta)
3,5 dl vettä
1 tl persilja-valkosipuli-maustesuolaa
1 rkl oliiviöljyä
3 dl couscous-suurimoita
1/2 pieni punasipuli
1 suuri appelsiini
1 verigreippi
1/2- 1 avokado
pähkinöitä murskattuna (käytin hasselpähkinöitä)
200-400 g halloumi-juustoa
öljyä
2 rkl oliiviöljyä
1,5 rkl makeaa chilikastiketta
rouhittua mustapippuria
ripaus chilijauhetta
*Kiehauta vesi, lisää siihen maustesuola ja öljy. Kypsennä couscous vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
*Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele appelsiini ja greippi. Poista avokadosta kivi, irrota malto lusikalla kuoresta ja kuutioi. Yhdistä hedelmät ja jäähtynyt couscous kulhossa.
*Sekoita kastiketta varten oliiviöljy, chilikastike, mustapippuri ja chilijauhe. Sekoita kastike couscousin joukkoon.
*(Voit halutessasi liottaa suolaista halloumia vedessä pari tuntia ennen salaatin valmistusta.) Viipaloi halloumi. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, paista halloumiviipaleisiin kuumalla pannulla rapea, kullanruskea pinta. Asettele halloumiviipaleita salaatin päälle.
*Mikäli säilytät salaattia pidempään jääkaapissa, paloittele halloumi pieniksi paloiksi ja sekoita muun salaatin joukkoon. Näin maut tasaantuvat.
3 kommenttia:
Nam, onpa herkullisen kuuloinen salaatti. Sopisikin maanantai-illan ruoaksi mainiosti. Greipillä, tietenkin ;)
Hyvä jos greippi maistuu :) Raportoikaa sit salaatista!
Ihan huippuonnistunut resepti!
Lähetä kommentti