torstaina, maaliskuuta 06, 2008

Maksaa leivällä

Aina silloin tällöin Finelin ravintoainehakuun eksyessäni muistan, että maksa tekisi ihmiselle ilmeisen hyvää. Kerran kuukaudessa (tai vuodessa) edes. Myönnän olevani maksan vahvaan makuun hieman tottumaton, ja yleensä tyydytänkin maksantarpeeni joko ylivoimaisella lempieinekselläni tai erittäin satunnaisilla maksamakkaranokareilla. Edelliseen kategoriaan päätyy nyt kaupasta ostamani pasteija.


Maksapasteijoissa ja -makkaroissa on muuten hurjasti eroja maksa- ja rasvapitoisuuden suhteen. Kannattaa vertailla! Itse päädyin Snellmannin Wanhan ajan maksapasteijaan, joka sisälsi sekä enemmän maksaa että vähemmän rasvaa kuin verrokkinsa. Ihan maksamakkaralle sekin maistuu.

Mitä makuun tulee, annan teille vinkin jota ylläoleva kuva esittää. Mainio tapa nauttia maksapasteijaa on laittaa sitä ruisleivän väliin kera rucolan - ja pienen määrän piparjuuritahnaa. Piparjuuri taittaa mukavasti liikaa maksaisuutta.

5 kommenttia:

Liina kirjoitti...

Maksamakkara on kyllä jännä juttu.

Välillä sitä himoitsee ja välillä ei vaan siedä. Ja yleensä vain maistamalla selviää, kumpi päivä kulloinkin on. Luulen, että maksamakkarantarve liittyy raudanpuutteeseen.

Joka tapauksessa ainoa maksis, jota syön, on HK:n perinteinen.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, maksa on yökyök, mutta makkara maistuu :) Kiitosta vain piparjuurivinkistä, onkin aika ostaa pitkästä aikaa maksulia tähän huusholliin :))

Hanna Takala kirjoitti...

Maksamakkaroista tykkään ehkä eniten Snellmannin siivuista, joissa on aurinkokuivattua tomaattia. Maksa taas sellaisenaan, valitsen broiskun maksan paistettuna.

Jenni kirjoitti...

Maksamakkaran ehdoton kaveri ruisleivän ohessa on raaka sipuli! :D Paahdetulle ruisleivälle (jälkiuunipala on paras) hieman voita, maksamakkaraa ja reilusti sipulia (punaista jos tavallinen on liian kirpakkaa). Ja eikun ääntä kohti, suosittelen :)

Anna kirjoitti...

Liina: Mäkään en oikein osaa päättää tykkäänkö siitä vai enkö! Hassua.

Hanna: Ole hyvä :) Mulla oli tuota piparjuurta odottamassa sitä, että (toivottavasti tällä viikolla) kokkaan salamahaasteruoan ;)

Jams: Mä olen joskus maistanut broilerin maksaa. Toimii varmasti esim. salaatissa, johon muistan sinun sitä joskus laittaneen? Mä en itse hakeudu kaupassa edes broilerin luo, joten maksakin on jäänyt etsimättä.

Jenni: Kiitos vinkistä! Kokeilinkin tuota tänään, ja oli kyllä hyvä yhdistelmä :)