lauantaina, maaliskuuta 29, 2008

Borssi kuin tanssi

Keittiööni muutti tällä viikolla uusi asukas. Kiintymyssuhteeni tähän herra Facilioon on vahvalla oraalla ja varmasti edelleen vahvistuva, sillä se on monine osineen vallan moniulotteinen tapaus.

Ensin piti päästä kokeilemaan perinteistä raastinterää, ja syntyi ajatus kasvisborssista. Uskomatonta kuinka suuren ilon voi ihminen saada pelkästä raastamisen helppoudesta! Meillä on vielä pitkä ja suikaleinen/raasteinen/ soseinen/vaahtoinen/smoothieinen/tahnainen tie edessämme, oi Facilio.


Helppo kasvisborssi
(2-4 annosta)

1/4 pienestä kaalista
2 punajuurta
1 suuri sipuli
1 pieni maustekurkku
reilu 1/2 l kasvislientä
valkopippuria
2 rkl omenaviinietikkaa
valkosipuli-maustesuolaa
tarjoiluun raejuustoa (jokin hapanmaitotuote kyllä sopisi paremmin)

*Lohko kaali, punajuuri ja sipuli. Suikaloi lohkot sekä maustekurkku monitoimikoneen karkeimmalla raastinterällä.
*Siirrä kasvissuikaleet kattilaan. Kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna kiehua 15-20 minuuttia. Lisää ripaus valkopippuria sekä viinietikka, anna kiehua vielä hetken, maista. Lisää maustesuola.
*Tarjoile raejuuston(/ranskankerman/smetanan) kanssa.

3 kommenttia:

Meri, Helsinki kirjoitti...

Borssi on niiin hyvää, etenkin Kallion Pelmenit-ravintolassa, jossa se muuten tarjoillaan partaäijän kanssa. Uuuuuuu babushkaaaa!

Tosta koneesta tuun vähitellen kateeks kun seuraan sun raportteja sen käytännöllisyydestä. Well, ehkä seuraava keittiö on isompi. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Oho, poikkesin käymään täällä koulun koneelta ja nää teikän kuvat näyttää uskomattoman hyviltä täältä käsin! Wut?! Siis ei sillä, että ne mun läppäriltä katsottunakaan olis paskoja, mut ero on kuitenkin sen sorttinen, et joutais ehkä esim. pyyhkimään pölyt kotikoneen näytöstä :D

Et ei mulla muuta :D

Anna kirjoitti...

Ylimuuli: Mäkin hehkuttelin tuota Pelmenit-ravintolaa tuossa taannoin! Sain siellä itse nenäni alle seljankaa, joka oli sekin aivan mahtavaa. Pitääpä mennä testaamaan borssiakin.

Mari: Kiitos tästä hämmentävästä kohteliaisuudesta :D Mulla on ollut ongelmia noiden kuvien ja tekstin keskinäisessä asettelussa: tuntuu että eri selaimilla ja eri kokoisilla näytöillä ne asettuu ihan eri tavalla. Oon sit luovuttanut ja alkanut tehdä kaiken oman koneeni mukaan, vaikka lopputulos olisikin muiden silmissä hassu :D Mutta sitä en oo koskaan tullut ajatelleeksi että kuvat itsessään näyttäis erilaisilta eri koneilta! (Ellei kysymys sit tosiaan ole pölystä ;))