maanantaina, maaliskuuta 24, 2008

Karitsankareet

Tänä pääsiäisenä nautin lammasta pariinkin otteeseen. Varsinaisen pääsiäisaterian tarjosi sunnuntaina Prinsessakeittiö - kaikki ihanat ruokalajit ilmestynevät lähiaikoina sinne. Perjantaina taas paistoin omaksi ilokseni kolme karitsankaretta. (Tulipas jotenkin julma lause :D.) Ratkaisu oli aikataulusyistä tällainen, vaikka yleensä olenkin sitä mieltä että pitkäperjantai ei vielä ole juhlaruokapäivä.

Tässä keittiössä ei arkisin pihvejä tai edes kyljyksiä tule paisteltua, joten olikin aika yllättävää, että lopputulos oli intuition voimalla niinkin mukavan medium - ei lainkaan raaka, muttei myöskään kuivakka. Intuitiota tosin ohjasi Maku-lehden lampaankyljysohje, kiitos siitä. Pannun hartaan kuumentelun seurauksena kareiden pinta pääsi hieman mustumaan, mutta ainakin mukava rapsakkuus saavutettiin.

Hyödyllinen kokeilu tämäkin, ja annoksessa oli jotakin juhlallista. Rasvakammossani olen tosin sen verran tottumaton luunkaluaja, etten ehkä ihan konkreettisesti saanut aivan kaikkea ruoasta irti...Karitsankareet (yhdelle)

3 karitsankaretta
2 rkl (oliivi)öljyä
hienonnettua roseepippuria
hienonnettua, tuoretta rosmariinia
tilkkanen balsamicoa
öljyä (paistamiseen)
merisuolaa

*Sekoita kulhossa öljy, roseepippuri, rosmariini ja balsamico. Lisää kareet ja kääntele siten, että marinadia on tasaisesti lihan pinnassa. Anna levätä jääkaapissa kelmun alla muutaman tunnin ajan.
*Ota lihat huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
*Kuumenna öljy pannussa hyvin kuumaksi. Pyyhi kareiden pinnasta liika marinadi pois ja paista niitä pannulla pari minuuttia / puoli. Ripottele pinnalle merisuolaa.
*Kääri kareet hetkeksi tiukkaan foliopakettiin. Liha saa siten vetäytyä ja pysyy mehukkaana. Älä kuitenkaan odottele liian pitkään, jottei ruokasi jäähdy täysin. Käytä lihasta irronnut liemi kastikkeeksi.

Ei kommentteja: