torstaina, tammikuuta 10, 2008

Purkkiherkkuja

Puolivalmisteiden käyttöön tulee ihan uusia sävyjä, kun muistaa välillä hyödyntää etnokauppojen valikoimaa. Sellaiset myyvät usein erilaisia mausteita ja tahnoja jopa puolet edullisemmin kuin tavalliset kaupat, ja valikoima on omaa luokkaansa.

Mikäli pitää intialaistyylisestä ruoasta mutta olo on laiska, saattaa päätyä samanlaiseen lopputulokseen kuin me kanssa-aterioitsijan kanssa. Helppo pata syntyy purkillisesta currytahnaa, pakastepinaatista sekä jostain proteiinipitoisesta ainesosasta. (Okei, purkillinen currytahnaa kyllä edellyttää, että tykkää tulisesta ruoasta ;)) Tofu ja soijapalat todettiin mainioiksi, kuulemma broilerikin toimii. Tätä voisi kokeilla myös kikherneillä ja tuorejuustolla palak paneerin tapaan.



















Pinaatticurry tofulla (4 annosta)

270g maustamatonta tofua kuutioituna
1 prk (280g) currytahnaa (Pasco Hot curry paste)
(chiliä)
3 pss (450g) pakastepinaattia
n. 2dl maustamatonta jogurttia

*Sekoita currytahna tofukuutioiden joukkoon (ja lisää halutessasi vielä chiliä). Anna marinoitua viileässä joitakin tunteja tai yön yli.
*Lämmitä currytahna-tofuseos kattilassa. Lisää pakastepinaatit, sekoita, anna pinaattien sulaa ja seoksen kiehahtaa. Lisää joukkoon jogurtti ja anna hautua hiljalleen vielä hetken aikaa.






















Pinaatticurry soijapaloilla (4 annosta)

vaaleita soijapaloja
1 prk (280g) currytahnaa (Pasco Kashmiri Masala)
(chiliä)
loraus vettä
sipulia lohkottuna
paprikaa suikaloituna
pieni tilkka öljyä
3 pss (450g) pakastepinaattia
n. 2dl maustamatonta jogurttia

*Sekoita keskenään soijapalat, currytahna(, chili) ja vesi. Anna marinoitua viileässä joitakin tunteja tai yön yli.
*Freesaa sipuli ja paprika öljytilkassa. Lisää currytahna-soijapalaseos, lämmitä ja sekoita joukkoon pakastepinaatit. Anna pinaattien sulaa ja seoksen kiehahtaa. Lisää jogurtti ja anna hautua hiljalleen, kunnes soijapalat ovat kypsyneet.

12 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Mahtavaa kun tulee pinaattiohjeita! akastin pinaattia innolla kesällä, oli pientä ylituotantoa ja nyt pitäisi ryhdistäytyä käyttämään ne pois pakastimesta. Tuo edellinen palak paneer kuulosti herkulliselta ja curryakin voisin kokeilla.

Anna kirjoitti...

Oispa ihanaa jos olis itse kasvatettua pinaattia pakastimessa! Pinaatti on kyllä tosi hyvä kumppani tulisille mausteille.

Anonyymi kirjoitti...

purkillinen currytahnaa :D en tiiä onko se samanlaista, mitä itse oon laittanut lusikallisen ja siitäkin tullut jo tosi tulista. mutta muuten kuulostaa ihanalta ohjeltaa, täytyy kokeilla. :)

Anna kirjoitti...

Noissa purkin kyljessä olevissa ohjeissakin kyllä neuvotaan laittamaan 2 rkl koko ruokaan... Lisäksi, kun olin julkaisemassa tätä, mua vielä muistutettiin että molemmissa padoissa oli lisättyä chiliä :D Kyllä noita syödessä nenä vuoti, mutta olivat hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin hätkähdin tuota, että koko purkillinen tahnaa yhteen ruokaan... Mutta intialainen sapuska on kyllä mahtavaa.
Jännä, että useimmilla alkaa nenä vuotaa, jos syö tulista ruokaa, mutta mulla alkaa kutittaa toista korvaa. :D

Anna kirjoitti...

Epäilen kyllä, että näillä ohjeilla ruoka ei onnistuisi, jos tahnaa laittaisi vaan ruokalusikallisittain. Tuohon syntyy sellainen currymainen rakenne juuri siitä purkillisesta. Itse tykkään intialaisissa tilata joko mietoa tai keskitulista ruokaa, ja vertaisin noita keskituliseen - vaikka purkillisen lisäksi noissa oli siis chiliäkin. Tulisiakin ravintola-annoksia oon maistanut, mutta ne on sit ihan eri juttu :D

Hauska tuo korvan kutitus! Opin tänä syksynä yhdellä kurssilla, että tulisuuden aistiminen ei itseasiassa ole makuaistimus vaan hermoaistimus, verrattavissa kipuun. Ehkä chili iskee sun korvahermoon? :)

Anonyymi kirjoitti...

Toi hermoaistimusjuttu on ihan ymmärrettävä, kun eihän se tulisuus sinänsä ole mikään maku. Ei se "maistu" miltään, mutta se tuntuu.
Ja kai noi korvat, nenä ja kurkku ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa, joten eri ihmisillä eri aistimukset voivat tuntua eri paikassa. Joskus intialaisessa ravintolassa huvittaa, kun mies niistää koko ajan nenäänsä ja meikäläinen yrittää vaivihkaa hieroskella toista korvaansa, kun kutittaa niin hitosti. :D

Anonyymi kirjoitti...

Musta tuntuu, etten ikinä onnistuis tekemään sulle ja J:lle tarpeeksi tulista ruokaa, kun sitä varten pitäisi kaataa joku saakelin chili-pelto!

Anonyymi kirjoitti...

Hih.... vai pitäis kaataa chilipelto.... minullakin tuo tulisuus tuntuu korvissa asti.... ei huono tuntemus silloin kun nuo röörit ovat vähän kroonisesti tukossa - ja vettä tulee kanssa nenästä....;D

Hanna Takala kirjoitti...

Täyttää ihan mielettömän hyvältä, menee takuulla kokeiluun. Kiitos jo etukäteen!

Anonyymi kirjoitti...

Pasco Hot curry paste... hmm.. tarkoittaako toi nyt sitä, et sitä currytahnaa paskoo monta päivää vielä syömisen jälkeen =)? Kyllä toi aika tujulta kuulostaa, mutta itsekin haitaria repiviin ohjeisiin tottuneena ajattelin kyllä kokeilla. KIITOS!

Anna kirjoitti...

Mikä mahtava kommenttivirta! Kiitos!

Matleena ja Marke: :D Pitää seuraavalla
kerralla kuulostella, josko tulinen ruoka tuntuisi mullakin korvissa...

Mari: Ois kyllä mielenkiintoista kohdata sellainen ruoka, joka tuon pitäisi jättää lautaselle liian tulisuuden vuoksi. Mut eihän kaiken pidäkään olla tulista! Eli kutsu vaan meidät ruokavieraiksi ;)

Jams: Mukavaa jos inspiroi! Kiitos kuuluu kanssa-aterioitsijalle, joka koko jutun alunperin keksi.

Jokke: Jaa-a :D Mutta tulisen nälkään tää on kyllä joka tapauksessa helppo ja toimiva ruoka.