sunnuntaina, tammikuuta 13, 2008

Jättikatkarapua ja granaattiomenaa

Joulun tunnelmiin on pakko vielä palata, sillä arkistoista löytyi bloggaamaton alkupalahelmi. Siskoni teki nämä kauniit annokset Kotilieden (24/2007) ohjeen mukaan, ja maut olivat todella toimivat! Ruoassa ei sinänsä ole mitään erityisen jouluisaa, suosittelen kokeilemaan siis vaikka samantien jos juhlaa pukkaa. Endiivin sijaan käytettiin romaine-salaatin lehtiä ja tuoreen chilin sijaan chilirouhetta, muuten edettiin aika tarkasti ohjeen mukaan.



















Jättikatkaravunpyrstöjä endiivinlehdellä (6 annosta)

300g keitettyjä jättikatkaravunpyrstöjä (tai 2 keskikokoista / ruokailija)
1/2 granaattiomenaa
2 rkl öljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kookoshiutaleita
1 tl sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
1 punainen chili
lisäksi 2 endiiviä (tai salaatinlehtiä)

*Paahda seesaminsiemenet pannulla. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi. Mittaa seesaminsiemenet, kookoshiutaleet ja chili kulhoon. Murskaa ainekset hienoksi puunuijalla.
*Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu ja sokeri. Lisää jättikatkaravunpyrstöt ja granaattiomenan punaiset siemenet. Sekoita kevyesti. Nosta kylmään maustumaan pariksi tunniksi.
*Lusikoi täytettä huuhdeltujen endiivin lehtien päälle.

Ei kommentteja: