Viileän kesän hieno puoli on se, että raparperit ne vaan porskuttaa: ovat edelleen ohuita ja herkullisia. Herkullinen on myös tämä murupiirakka, joka on oikeastaan ties kuinka mones muunnelma puolukkapiirakasta.
Murupiirakka on yksi suosikkireseptejäni ikinä. Jos et ole vielä testannut, haastan sinut kokeilemaan sitä vaikka heti. Ohje on todella nopea, ja raparperin sijaan voi käyttää täytteenä melkein mitä tahansa (hapanta) marjaa tai hedelmää. Kaneli murukuorrutteessa on tärkeä ainesosa, älä unohda sitä.
Raparperi-murupiirakka (piirakkavuoallinen)
Pohja:
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 dl öljyä (laitoin juoksevaa margariinia)
Päälle:
muutama raparperin varsi pilkottuna ja vesitilkassa nopeasti kiehautettuna
kourallinen tuoreita mansikoita viipaloituna
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
Muruseos:
1 dl voisulaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl neljän viljan hiutaleita
ripaus kanelia
1 tl vaniljasokeria
*Pohja:
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon maito ja öljy.
Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä
taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisija n. 26 cm).
*Levitä päälle kiehautetut raparperipalat ja mansikkaviipaleet.
*Muruseos: Sekoita rasvasulan joukkoon muruseoksen muut aineet ja ripottele täytteen päälle.
*Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti