Tein vauvalle samalla oman, suolattoman kiusauksen pelkästä naturel-lohesta. Siinä käytin ruokakerman tilalla kaurakermaa. Kermainen maku oli jopa normikermaa parempi. Taidan seuraavalla kiekalla käyttää tässä kaurakermaa ihan maun vuoksi, vaikka maistui tää ruokakermankin kera erinomaiselle.
| "Oota! Pakko ottaa joku kuva kun tästä tuli niin hyvää että pitää laittaa blogiin." |
Kirjolohikiusaus (4 annosta)
1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
n. 200 g kirjolohifileetä
n. 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
1/2 sitruunaa
4 dl ruokakermaa
1/2 - 1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
1 rkl piparjuuritahnaa
1 tl karkeaa dijon-sinappia
muutama tillinoksa silputtuna
öljyä vuoan voiteluun
*Leikkaa lohet reiluiksi suikaleiksi. Voitele reilun kokoinen uunivuoka öljyllä ja kaada sinne puolet peruna-sipulisekoituksesta. Asettele päälle maustamattomat lohisuikaleet ja purista niille puolikkaan sitruunan mehu. Lisää kylmäsavulohi ja loput peruna-sipulisekoituksesta, sekoittele hieman.
*Sekoita kulhossa tai kannussa kerma, suola, pippuri, piparjuuritahna ja dijon-sinappi sekä tilli. Kaada kiusauksen päälle.
*Paista uunissa 175°C:ssa n. 1 1/2 tuntia tai kunnes kiusaus on saanut kauniin ruskean värin. (Käytin kiertoilmauunia, joten tasalämpöinen uuni saattaa vaatia 200°C:n lämpötilan.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti