torstaina, heinäkuuta 30, 2015

Lohikiusaus

Lohi on niitä ruokia, joista mun pitää vähän taikoa oman maun mukaista. Tarvitaan hapanta lisää, mieluusti piparjuurta tai sinappia, ja savukalanahan lohi on aina parhaimmillaan. Tässä lohikiusauksessa on niitä kaikkia.

Tein vauvalle samalla oman, suolattoman kiusauksen pelkästä naturel-lohesta. Siinä käytin ruokakerman tilalla kaurakermaa. Kermainen maku oli jopa normikermaa parempi. Taidan seuraavalla kiekalla käyttää tässä kaurakermaa ihan maun vuoksi, vaikka maistui tää ruokakermankin kera erinomaiselle.


"Oota! Pakko ottaa joku kuva kun tästä tuli niin hyvää että pitää laittaa blogiin."

 Kirjolohikiusaus
(4 annosta)

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
n. 200 g kirjolohifileetä
n. 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
1/2 sitruunaa
4 dl ruokakermaa
1/2 - 1 tl yrttisuolaa
mustapippuria
1 rkl piparjuuritahnaa
1 tl karkeaa dijon-sinappia
muutama tillinoksa silputtuna

öljyä vuoan voiteluun

*Leikkaa lohet reiluiksi suikaleiksi. Voitele reilun kokoinen uunivuoka öljyllä ja kaada sinne puolet peruna-sipulisekoituksesta. Asettele päälle maustamattomat lohisuikaleet ja purista niille puolikkaan sitruunan mehu. Lisää kylmäsavulohi ja loput peruna-sipulisekoituksesta, sekoittele hieman.
*Sekoita kulhossa tai kannussa kerma, suola, pippuri, piparjuuritahna ja dijon-sinappi sekä tilli. Kaada kiusauksen päälle.
*Paista uunissa 175°C:ssa n. 1 1/2 tuntia tai kunnes kiusaus on saanut kauniin ruskean värin. (Käytin kiertoilmauunia, joten tasalämpöinen uuni saattaa vaatia 200°C:n lämpötilan.)

Ei kommentteja: