perjantaina, heinäkuuta 17, 2015

Ihana pho-keitto

Kummitädin vierailu vauvaperheessä mahdollistaa kaikenlaista huippua, kuten pho-keiton teon. Ennen tätä vauva-arkea olisin pitänyt Soppa365:n Oikaisijan pho-keittoa todella oikaisuna, nyt en, mutta ihana soppa siitä tuli, yhtä kaikki.
























Mung-pavunidut vaihtuivat vihreisiin pakastepapuihin. Lihaksi laitoin naudan sijaan possua, sillä sitä meillä riittää ja riittää pakastimessa edelleen. Ohuen ohuet sisäfileeviipaleet oli jees, paistoin ne nopsaan pannulla sillä ajattelin että tykkään niistä sillä tavalla enemmän, vaikka keittäminen oliskin oikeaoppisempaa. Seuraavalla kerralla voisin ehkä laittaa sellaista pehmeää, silkkistä tofua, joka kuitenkin pysyy suikaleina. Mistähän sellaista saisi?

























Tästä tuli ihan mielettömän hyvää. Ainakin yhtä hyvää kuin Seattlessa, ja paljon vahvemman ja jotenkin vaan koukuttavamman makuista kuin täällä Helsingissä ravintolassa maistamani pho (jälkimmäistä HKI+:n keittoa jopa ruokablogi-idolini Hanna hehkutti Helsingin parhaaksi, joten nyt ollaan kuulkaa vakavan äärellä).

Veikkaan vahvasti, että yksi salaisuus on Reformin luomu-lihaliemikuutioissa. (Tämä ei ole mainos, vaan silkkaa hyvän löydön hehkutusta.) Ihan huikeeta tavaraa. Ainesosaluettelon mukaan niissä ei ole natriumglutamaattia, eikä edes hiivauutetta, mikä on liemikuutioissa jo aika hyvin. Makua ja ruskeaa väriä piisaa senkin puolesta.





Pho-keitto (n. 4 annosta)

Liemi:
1 1/2 l hyvää lihalientä (suosittelen vahvasti tuota Reformia!)
4 tähtianista
ripaus neilikkaa (4 kokonaista neilikkaa olisi vielä parempi vaihtoehto)
2 kanelitankoa
ripaus kardemummaa
4 cm pala inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
2 rkl kalakastiketta

Keittoon:
n. 200 g porsaan (sisä)fileetä
4 kevätsipulinvartta
1 punainen chili
1 limetti
1 ruukku thaibasilikaa
1 ruukku korianteria
n. 2 dl vihreitä papuja (pakaste)
250 g riisinuudeleita

tarjoiluun sriracha-chilikastiketta

*Laita kaikki liemen ainekset kattilaan ja anna hautua n. 40-60 minuuttia. Siivilöi liemi odottamaan, kanelitangot voit kuivata seuraavaa käyttökertaa varten. (En tiedä, ehkä tähtianiksetkin?)
*Leikkaa porsaanliha ohuen ohuiksi viipaleiksi. Se onnistuu erityisen helposti, jos liha on on ollut pakastimessa ja on sulanut jääkaapissa kohmeiseksi. Anna viipaleiden levähtää jokunen minuutti niin, että ne ovat huoneenlämpöisiä. Paista ne sitten kuumassa pannussa nopeasti, riittää että ne saavat väriä sillä ne kypsyvät tosi vilkkaan.
*Viipaloi kevätsipuli ja hienonna chili. Lohko limetti, hienonna yrtit karkeasti.
*Kiehauta pavut noin kolmen minuutin ajan (tai pakastepussin ohjeen mukaan). Valuta ja huuhtaise kylmällä vedellä, jotta vihreä väri säilyy.
*Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
*Jaa nuudelit ja pavut keittokulhoihin, annostele sipuli, yrtit ja chili päälle. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja kaada sitä sitten keittokulhoihin. Tarjoile limettilohkojen ja sriracha-kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: