keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2015

Kert' täytätte mun pakastimeni niin tahdon kertoa (eli possun sisäfileepihvit homejuustolla)

Blogin nimi pitäis varmaan muuttaa muotoon "Unelias possu", mutta kerron teille silti, mitä tein lopusta possun sisäfileestä pho-keiton jälkeen. (Lupaan, että pian se porsas oikeasti loppuu meidän pakastimesta.)

Tällasta uuniherkkua tein, ja tekisin toistekin, jos porsaan sisäfileelle pitäisi käyttöä keksiä. Kunnon oldskool-perunat-ja-liha- ruokaa.

Porsaan sisäfileepihvit sinihomejuustolla ja timjamilla
(kolmelle)

n. 500-600 g porsaan sisäfileetä
tilkka öljyä
vettä
1 Blå Castello -tyyppinen sinihomejuusto (meillä oli Lidlin kopio)
1 hyvä lihaliemikuutio (sanoinko jo, uusi lempparini on Reformi)
kourallinen tuoreen timjamin varsia
rouhittua mustapippuria

liemen suurustamiseen 1/2 dl jauhoja + tilkka vettä

* Leikkaa sisäfilee parin-kolmen sentin paksuisiksi pihveiksi ja anna pihvien olla huoneenlämmössä hetken aikaa.
* Kuumenna liedellä uuninkestävä rautapata ja siinä tilkka öljyä. Paista possupihvien pintaan nopeasti hiukan väriä ja ota pata sitten sivuun.
* Lisää pataan vettä niin, että pihvit lähes peittyvät. Murusta veteen lihaliemikuutio, rouhi mukaan mustapippuria. Leikkaa sinihomejuusto niin moneen palaan kuin sinulla on pihvejä, asettele juustonökäreet pihvien päälle. Asettele lopuksi timjaminvarret pihvien lomaan.
* Laita lihalämpömittari yhteen pihveistä. Paista uunissa 125°C:n lämmössä, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Tämä vie ehkä noin tunnin, mutta luota mittariin.
* Nostele pihvit syvälle lautaselle folioon vetäytymään. Keitä sillä välin liemestä kastike. Nosta rautapata lieden levylle ja kuumenna liemi kiehuvaksi. Sekoita juomalasissa suurustamista varten jauhot ja vesi. Kaada suurus kiehuvan liemen joukkoon. Anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan.
* Tarjoile pihvit ja kastike keitettyjen perunoiden kanssa. (Tai vielä keitettyjen porkkanoidenkin, jos sinulla on pokkaa.)


Ei kommentteja: