sunnuntaina, elokuuta 26, 2012

Se on synttäripäivä nyt ja meno sen mukainen

Aurinkoista iltapäivää! Tiedättekö mitä? Tämä blogi putkahti maailmaan elokuisessa iltahämärässä tasan viisi vuotta sitten. Blogin pitäminen on tuonut elämääni ihan suunnattoman paljon hyviä makuja, uusia tuulia ja mahtavia tyyppejä, ja matka jatkuu.Pitäähän tätä nyt juhlia. Päätin pistää pystyyn arvonnan, ja keksin vielä vaatimattomasti sanoen ihan mielettömän hyvän palkinnonkin. Arvonnan voittaja nimittäin saa viidenkymmenen euron lahjakortin Ruohonjuuren verkkokauppaan. Se saattaa napsahtaa kuule just sulle.

Kerro kommenttiboksissa, mitä ruokaan liittyvää tai liittymätöntä sinä teit vuonna 2007. Voit myös halutessasi antaa yleisesti palautetta blogistani tai kertoa toiveita, jos siltä tuntuu. Täällä parhaillaan hiotaan kämmeniä yhteen seuraavaa viisivuotissuunnitelmaa varten (juupa juu)... Arvontaan osallistuvat kommentit, jotka on jätetty sunnuntaihin 2.9. klo 14 mennessä.

Kiitos Ruohonjuurelle, joka ystävällisesti sponsoroi osan lahjakortista!

Vuonna 2007 minä olin ennätyssateisessa Roskildessa ja läksin sen jälkeen reilaamaan Itä-Eurooppaan poskiontelot edelleen täynnä mutaa. Silti kyseinen kesä jäi mieleen huikean hauskoista hetkistä, ihanista puolalaisista pierogeista ja zapiekankoista ja auringonpaahteesta. Kumma on ihmisen mieli.

38 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Onnea!

Vuonna 2007 perustin ainakin oman ruokablogin ja vietin elämäni kesän, sellaisen mitä muistellaan sitten vanhoina parhaimpana nuoruuden kesänä.

Muuta en sitten muistakaan. Menikö puoli vuosikymmentä todella näin nopeasti?

Jael kirjoitti...

Paljon onnea pitkän blogiuran johdosta!

kaijas kirjoitti...

synttäri-onnittelut, blogiura jatkukoon..

Mustikka kirjoitti...

Vuonna 2007 otin ensikosketuksia parvekepuutarhurointiin ja korjasin satoa, ensimmäisen itsekasvatetun paprikan!

Reetta kirjoitti...

2007 määkin olin sateisessa Roskildessa. ;) En nyt oo varma oliko se silloin vai pari vuotta aiemmin (tai myöhemmin), kun meidät ohjeistettiin Köpiksessä aivan loistavaan kasvisbuffaan. Sitä muistelen vieläkin välillä kaiholla, mutta en silti muista, missä se sijaitsi! :D

Canelia kirjoitti...

Aurinkoista synttäripäivää ja roppakaupalla onnentoivotuksia!

Keväällä 2007 eksyin ruokablogien maailmaan, hurahdin (monen muun tavoin) ja heinäkuussa rohkaistuin panemaan oman blogin pystyyn. Viitisen vuotta siis itsellänikin tätä touhua takana ja kivaa on ollut. :) Ruokaan liittymättömistä jutuista ei ole jäänyt minkään valtakunnan muistikuvaa, joten ohjelmassa on varmaan ollut lähinnä töissä kökkimistä ja muuta yhtä mielenkiintoista... :D

Marjo kirjoitti...

2007 järjestimme veljenvaimoni kanssa 110-vuotisyllätysjuhlat, kun äitini täytti 60, veljeni 40 ja veljentyttäreni 10. Juhlakokokkailut hoidettiin itse ja ainakin kakkupohjia maisterin ahkerasti ja kermavaahtoa kului.

Immu kirjoitti...

Hei Anna!

Onpas hauskaa, että sulla on tällainen blogi. Löysin jo lupaavia ohjeita omia synttäreitä varten :)

Vuodelta 2007 tulee ruoka-asiana mieleen Norjan excu, jolla yritettiin kovasti päästä maistamaan hyljettä. Hyljerafla ei ollutkaan auki, vaan sen sijaan menimme paikkaan nimeltä "Rubber Chicken". Sieltä ei ilmoituksesta huolimatta saanut pizzaa, vaan ulkona oli "vain mainos". Hyvää ruokaa oli silti :)

Onnea ja menestystä seuraaville viidelle vuodelle!

TIINA kirjoitti...

Vuonna 2007, söin ruokaa, enkä kokannut varmaan missään muodossa. Välillä saatoin leipoa?

Sun blogissa on ihan mahtavia reseptejä, jatka samaan malliin. ;)

Ankka kirjoitti...

Syntymäpäiväonnitteluilla varustettuna voin kertoa vuonna 2007 vasta itse aloitelleeni itse tehdyn ruoan syömiskampanjaani. Kokkauskerroista mieleen on jäänyt erityisesti perunajauhoilla suurustettu jauheliha"kastike", joka oli itseasiassa lähempänä jauhelihakiisseliä. Not good! Onneksi myöhemmin olen ottanut tätä häpeää takaisin ja nyt sujuu jo useampikin kastike ihan kohtuullisesti. :)

Paula kirjoitti...

Blogisynttärionnea!
Vuonna 2007 taisin olla opiskeleva yrittäjä, joten ruokaa ei kovinkaan kovasti tullut tehtyä.
Onpas vain mukava arvontapalkinto :)

Mimi kirjoitti...

Onnittelut bloggausjatkumosta! Vuonna 2007 muistan tehneeni ensimmäisen kerran amerikkalaista omenapiirakkaa Hesarista repäistyllä reseptillä ja ihmetelleeni miten saatoin saada aikaan jotain niin hyvää.

Hayley kirjoitti...

Onnea viisivuotiaalle! :)

Piti ihan tarkistaa valokuva-arkistosta vuoden 2007 puuhat. Kokkailuni oli tuolloin simppeliä pikapuuhastelua vailla sen suurempia mietteitä, mutta jostakin kumman syystä olin tuona vuonna napannut kuvan yhdestä valmistamastani ateriasta. Kanasalaatti, jossa neljäsosa lautasesta koostuu broilerinsuikaleista (valmiiksimarinoiduista, ilmeisesti joko chili- tai salsakastikkeella tuunaten... haha). Loppulautanen on ahdettu jäävuorisalaatilla, tomaattilohkoilla ja raejuustokeolla. En pysty ymmärtämään mikä tämän tärähtäneen kuvan pointti on ollut, hämärän muistikuvan perusteella kenties otin kuvan demotakseni mesessä eräälle sankarille kuinka toteutan lautasmallia...?!

Hannele kirjoitti...

Onnea!

Vuonna 2007 täytin pyöreitä ja sain lahjaksi kasvihuoneen.
Muistan, että vuosi sisälsi koko tunteiden kirjon. Sitä taidetaan kutsua elämäksi.

Merituuli kirjoitti...

Paljon onnea ihana Anna!

Muistan aina sinut niinä ekoina ihmisinä jotka blogimaailmasta tapasin kesäisellä piknikillä.

2007 putkahti maailmaan toinen lapsemme ja syksyllä massutettiin Bremenissä 3 kuukautta Knippiä ja berliininmunkkeja.

Kaisa kirjoitti...

Onnea!Esikoiseni syntyi marraskuussa 2007,siitäpä se vuosi täyttyi.Himoitsin koko raskausajan Pappagallon sitruunasorbettia enkä löytänyt sitä muualta kuin Stockmannilta kahvilasta irtomyynnistä.Erinäisiä palloja kävin sitä kaapimassa siellä,päivittäin ei kehdannut eikä hinnan takia pystynytkään :)Nykyisin vastaavia superkirpeitä sorbetteja jo löytyy (ainakin Lidlissä on ollut ja olisko Pirkalla) muttei ne enää ihmeemmin viehätä,mitä suklaisempi,toffeisempi kermajäätelö niin sen parempi..

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut blogi-vuosista :)

Ollaan saatu nauttia sun kokkailuista niin virtuaalisesti kuin livenäkin (juu-u, Casan "ei niin loisto köökissä" teet kyllä yhtä hyviä herkkuja kuin blogi-postauksissakin).

Omatkin kokkailut vuonna 2007 valmistin osittain Casalla :)

Anna kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Liina kirjoitti...

Onnea! Viisi vuotta jo, huippujuttu :)

Vuonna 2007 mä ... varmaan opettelin kokkaamaan. Se oli aika intensiivistä, mutta mukavaa toki. Kun syöjiä oli yhtäkkiä kaksi, ruoanlaitolle oli yhtäkkiä joku syy. (Kyllä, siihen asti olin elänyt voikkareilla ja opiskelijaravintoloiden ruoalla.)

Viivi kirjoitti...

Kesällä 2007 tein viimeisen työpäivän kunniaksi Pätkis-kakkua, joka oli taivaallista!

oukka kirjoitti...

Viisi vuotta sitten kokkailin innoissani niin kotona kuin yläasteen kotsan tunneilla!

ee kirjoitti...

Vuonna 2007 opettelin leipomaan mustaaleipää. Siitä tuli aina joko liian raakaa tai palanutta känttyä. Lopulta kun sain paistoajan ja reseptin säädettyä kohdalleen olin niin täynnä mämmin tuoksua etten ole sitä sen koommin tehnyt. Kelaa, Vallilan pikku-uunissa! näin ne vuodet vierii :)

Anna kirjoitti...

Onnea 5-vuotiaalle ja menestystä ja pitkää ikää jatkoonkin!

Ai 2007 venaas vähän... matkasin ensimmäistä kertaa Aasiaan ja Vietnamiin ja koin maailman järisyttävimpiä makuelämyksiä, ja vain hyvällä tavalla järisyttäviä.

Marja kirjoitti...

Onnittelut 5-vuotiaalle!

Vuonna 2007 sain kokata upouuden asuntovaunumme kaasuliedellä neljä viikkoa putkeen. Oi sitä onnea :).

Rosmariini kirjoitti...

Osallistuin elokuussa 2007 elämäni ensimmäiseen blogimiittiin, hui kuinka jännittävää se olikaan. Vähän myöhemmin samassa kuussa ilahduin uudesta ruokablogista, mikähän se mahtoi ollakaan.

Maiju kirjoitti...

Vuosi 2007 oli minulle mieletön ruokavuosi, koska silloin muutin pois kotoa ja omaan asuntoon. Vanhempien luona asuessani en tehnyt ruokaa juuri koskaan, mutta omaan asuntoon muutettua tulikin sitten leivottua ensimmäistä kertaa korvapuusteja ja kinkkupiirakkaa ja koetinpa hurmata silloista säätöäni (nykyistä sulhastani) myös moninaisilla muilla ruokakokeiluilla.

Hyvää 5-vuotispäivää ja onnea tuleville vuosille!

somppis kirjoitti...

Tein ruokaa ensimmäistä kertaa ns. julkisesti, leirillä, eli siis muillekin kuin perheelle ja kavereille. Leivoin mustikkapiirakoita, johon mustikat upposivat ja opettelin tekemään hyvää makaronilaatikkoa.

somppis kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Henrikki kirjoitti...

2007 tuli syötyä lähinnä suoraan soppatykistä. Itse kokkailu jäi vähemmälle.

Annaleena kirjoitti...

Onnittelut 5-vuotiaalle!

Opiskelin vuonna 2007, joten nautin pääsiassa koulun ruokalan antimia ja hyviä olikin. Opiskelin rakennusinsinööriksi ja aloittelin töitä. Tipuin ruuvarin kanssa telineiltä sillä seurauksella että sormi halkesi ja toinen murtui. Toivottavasti kenelläkään ei mennyt ruokahalut! Tämä oli varmaan ainoa asia mitä vuodelta 2007 muistan.

purmu k kirjoitti...

Vau, 5 vuotta, onnea!

Hmm, 2007... Muutin ensimmäiseen omaan pidempiaikaiseen asuntoon, jossa oli kunnon keittiö ja muistan ainakin säilöneeni älyttömiä määriä omenia. Laittamani ruoka tuskin oli kovin mahtavaa, mutta oi sitä omassa kodikkaassa keittiössä puuhastelun autuutta! Kokeilin kasvisruokablogeista löytämiäni reseptejä ja keittelin suurtaloudellisia papumääriä. Taisinpa tuolloin yrittää perehtyä idätyksenkin saloihin, tosin huonolla menestyksellä. Nyttemmin ihmetyttää, kuinka askeettisesti silloin oikein malttoi syödä - ei taitaisi onnistua enää.

En ollutkaan aiemmin miettinyt ruokamuistoja tietyltä vuodelta, hauska idea!

statisti kirjoitti...

Opiskelin toiseksi viimeistä vuotta ulkomailla ja menin naimisiin, oli elämäni parhaat bileet so far. Nyt viides hääpäivä siis juurikin sivuutettu :) Joten ikimuistoinen kesä oli se.

Mandariini kirjoitti...

Mielenkiintoinen blogi hyviä ohjeita olen monta testannut, kiitos siitä.

faminepulse kirjoitti...

Ajankohtaisesti, olen tässä juuri muutamana päivänä pohtinut juuri vuotta 2007.
Ruuan osalta muistan, että se oli kyllä ehdottomasti vuosi, jolloin perunaa natusteltiin eri muodoissa. Oli keitettyä, oli muussia (kuorineen päivineen myös!), kermaperunaa, kermaperunaa juustolla.. tätä voisi jatkaa samaan tapaan kuin Bubba katkaravuista Forrest Gumpissa, joten jätän listaamisen tuohon.
Oikein paljon onnea 5-vuotiaalle blogille ja toivottavasti seuraavat 5-vuotta ovat blogin pitäjälle yhtä antoisia!

SikSak kirjoitti...

Ehdinköhän vielä mukaan arvontaan. Meinasin unohtaa.

Anna kirjoitti...

Kiitos kaikille kommentoijille :) Kaikki tätä postausta ennen lähetetyt kommentit, joissa joko muisteltiin vuotta 2007 tai annettiin palautetta blogista, osallistuvat arvontaan (ja puhtaat tuplakommentit poistan). Palataan kohta asiaan :)

Anna kirjoitti...

...tai no koska ohjeistukseni oli vähän monitulkintainen, niin kaikki kommentit (paitsi tuplat) tulevat mukaan arvontaan :)

Koo kirjoitti...

keväällä 2007 tanssin vanhoja, ja syksyllä 2007 tulin täysi-ikäiseksi ja kirjoitin ylioppilasaineita. (muutin myös omilleni!)

loistava vuosi, ollapa nuorempi ja vapaampi taas !