lauantaina, elokuuta 11, 2012

Arancini eli kuinka risotto syödään viimeiseen jyvään

Tein kantarellirisottoa ihan liikaa, tällä kertaa vähän niinkuin tositarkoituksella. Risottomestari-vieraani, viimeisin Mondon Ruoka&Matka -lehti ja Italian-matkan kaukaiset muistot kun kuiskailivat kaikki samaa: tee niitä riisipalleroita!
 
Arancini eli rapeat riisipallot

tähderisottoa
kananmuna
korppujauhoja (voit vaikka raastaa kuivahtaneen leivänkannikan juustoraastimella)
öljyä uppopaistamiseen
sitruunaa tarjoiluun

*Kostuta kädet vedellä ja pyörittele risotontähteistä lihapullan kokoisia pyöryköitä. Riko yhdelle lautaselle kananmuna, levitä toiselle korppujauhot. Pyörittele pallot sitten varovasti ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
*Kaada valurautapataan parin senttimetrin kerros öljyä. Kuumenna 180°C:een lämpötilaan (tai niin kuumaksi, että vaalean leivän palanen ruskistuu kauniisti noin 15 sekunnissa, on öljy sopivan kuumaa). Nostele pyöryköitä reikäkauhan tai muun tarpeeksi pitkän välineen avulla varovasti neljä kerrallaan, anna porista kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin ja käännä sitten toiset puolet palloista paistumaan. Minulla riitti paistamiseen ehkä noin 1-2 minuuttia per puoli. Nosta valmiit pyörykät lautaselle talouspaperin päälle.
*Tarjoile rapeat pyörykät sitruunalohkon kanssa.


Ei kommentteja: