maanantaina, elokuuta 20, 2012

Eton mess

Viime postauksessa selittelin kirsikoiden ostoa. Nyt taidan olla tilanteessa, jossa edes selityksistä ei ole apua. Mansikat eivät ole enää parhaimmillaan, ainakaan täällä Suomen eteläosassa, mutta ainahan menneestä kesästä ja tulevista sellaisista saa haaveilla.

Itse jälkkäri ei kyllä suurempia selittelyjä kaipaa. Eton mess eli mansikka-Pimm's-marenki-ranskankermahässäkkä on yksinkertaisesti helppoa ja ihanaa. Nuo kaksi adjektiivia taitavat istua sitkeästi kaikessa, mitä Jamie Oliver keksii.


Eton mess (mukaeltu kirjasta Jamie's 30 Minute Meals)

noin 400 g tuoreita mansikoita
1 tl ruskeaa ruokosokeria
1/2 appelsiini
1 tl vaniljasokeria
loraus Pimm'siä
muutama reilu lusikallinen (kevyttä) ranskankermaa tai paksua jogurttia
1 pss valmiita marenkeja (tai itsetehtyjä, mureita marenkeja)
minttua koristeluun

*Viipaloi mansikat ja lisää ne sekä ruokosokeri kulhoon. Raasta päälle appelsiininpuolikkaan kuori ja purista mukaan appelsiinin mehu. Lisää loraus Pimm'siä ja vaniljasokeri. Sekoita sitten ainekset haarukan avulla kunnolla sekaisin: mansikat saavat muhjaantua ja maut sulautua toisiinsa.
*Kokoa tarjoiluastiaan mansikkaseosta sekä ranskankerma- tai jogurttilusikallisia. Murusta sitten pinnalle marengit juuri ennen tarjoilua. Koristele lopuksi tuoreilla mintunlehdillä.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

oi miten herkullisen näköistä, tämä on ollut kirjan saamisesta lähtien to do listalla. Taitaa kyllä jäädä ensi kesään.

Anna kirjoitti...

Mullakin on vaikka kuinka monta ihanaa ohjetta vielä kirjasta kokkaamatta :) Mansikoita saattaa onneksi satunnaisesti vielä saada! Tämä on ollut niin omituisen viileä kesä.