
Muffinsien lisäksi kirjassa on omistettu runsaasti sivuja kuorrutteille sekä erilaisille höysteille. Höystämisen ilosta päätinkin testata ensin yksinkertaisia valkosipulimuffinseja, koska kirja tarjoilee ne raejuustokatkarapujen kanssa. Hyvää! Vaihdoin muffinsien ruohosipulin punasipulisilppuun, yhden vehnäjauhodesin ruisjauhoihin ja katkishöysteen ainesuhteet muotoutuivat olosuhteiden mukaan, mutta muuten noudattelin kirjan ohjeita.
Valkosipulimuffinsit
(parikymmentä pientä muffinsia)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 munaa
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
1 dl öljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl punasipulisilppua
*Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola kulhoon, sekoita.
*Vatkaa munat, kermaviili, maito ja öljy. Sekoita jauhoseokseen.
*Kääntele hienonnetut sipulit taikinan joukkoon. Jaa taikina muffinsivuokiin, paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia. Tarjoa raejuustokatkarapujen kanssa.
Raejuustokatkaravut
n. 2 dl raejuustoa
1 pss (180 g) pakastekatkarapuja sulatettuna ja pilkottuna
tillinoksia hienonnettuna
1 rkl piparjuuritahnaa
1 rkl sitruunamehua
(suolaa, valkopippuria)
*Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maista, lisää halutessasi suolaa ja pippuria.
3 kommenttia:
Sain itsekin tuon joululahjaksi, ja juuri tuo kokeilemasi ohje vaikutti ihanalta!
Ja kyllä minä sanon ainakin aina muffinssi, en muffini!
Anskusiili: Hauskaa että meillä oli sit heti sama suosikki :)! Hurjan monta houkuttelevaa ohjetta tuolla kyllä on.
Nanna: Harvapa tosiaan ainakaan puhekielessä muffiNeilla herkuttelee :)
Lähetä kommentti