torstaina, tammikuuta 06, 2011

Kinkku-juustomuffinsit

Johan Åkerbergin Muffinsikirjan valtakausi tässä taloudessa jatkuu, sillä samasta kirjasta on testattu ennätysnopealla aikavälillä ennätykselliset kaksi ohjetta! Toiseksi valikoituivat nämä kinkku-juustomuffinsit.Tein näitä ruoaksi, joten kinkkua oli ohjeen sadan gramman sijaan matkassa ainakin 200 grammaa, ja juustoakin reippahasti. Jauhojen laatuakin vaihtelin taas tapani eli kaapin sisällön mukaan. Vaan hyvin jaksoi taikina kantaa täytteensä, ja maku ja rakenne olivat jälleen kohdillaan!

Kirjan ohjeissa muuten sekoitetaan kuivat ja kosteat ainekset kahdessa eri kulhossa, kuten hommaan kuuluu, mutta yhdistäminen tapahtuu kaatamalla kosteat kuivien joukkoon. Itse tykkään tehdä toisin päin, sillä joudun tiskailemaan käsin. Kuivan jauhokulhon huuhtaisu on huomattavasti kahden taikinatahmaisen pesemistä miellyttävämpää. Siksipä siis myös omat työvaiheeni poikkeavat kirjan ohjeista. Joku ohjeidennoudattamisen ystävä lienee jo tähän mennessä saanut kasaan kritiikin ainekset; juurihan väitin seurailleeni kerrankin uskollisesti kirjan ohjeita ;)!

Sivuhuomiona mainittakoon, että suolaiset muffinsit maistuvat salaatin kanssa, ja salaatti taas maistuu erityisen hyvin jos on ostanut keittiölleen joululahjaksi hienon Emulstir-salaatinkastikepullohärpättimen. Hauska esine, ja toimiikin vielä!

Mutta niin siihen asiaan:

Juusto-kinkkumuffinsit
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/2 tl kuivattua chiliä hienonnettuna
n. 100 g juustoa raasteena
100-200 g savukinkkua pieninä paloina
2 munaa
2 1/4 dl maitoa
3/4 dl öljyä

*Sekoita kulhossa keskenään jauhot, mausteet sekä leivinjauhe.
*Sekoita toisessa kulhossa munat, maito, öljy ja mausteet. Siivilöi jauhoseos kulhoon, kääntele tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon juusto ja kinkku.
*Nostele reiluja kokkareita muffinsivuokiin. Paista 200°C:ssa noin 20 minuuttia, kunnes muffinsit ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Paistoaika riippuu muffinsien koosta.

2 kommenttia:

Peurankello kirjoitti...

Anna: sinusta on muuten maininta uusimmassa postauksessani;) Jäin pohtimaan, mikä ruoka se olikaan mihin oikeasti laitoit sitä Kippari -ruokakermaa? Se oli joku kokeilu, johon ihastuitte. Löytyykö sen ohjetta täältä?
Lämpöiset terveiset sulle ja Jussille ja Inkulta erityishymyt! Istuu tossa vieressä naama mustikkapuurossa ja irvistää hauskasti!

Anna kirjoitti...

Moi!
Huomasinkin, kiitos kovasti kauniista sanoistasi siellä :)!

Terveiset takaisin koko teidän porukalle!

Kipparipastan ohje löytyy täältä:
http://uneliasblogi.blogspot.com/2009/10/spagettitaivas.html

Pitää kyllä ehdottomasti kokeilla myös sun idealla kalakeittoon. Ja uusimmassa Glorian Ruoka&Viinissä oli tänään siitakesienikeiton ohje, johon oli käytetty tuota samaa savujuustokermaa myös.