keskiviikkona, maaliskuuta 25, 2009

Vadelma-kookosmuffinit

Vadelma-kookosmuffinit valmistuivat Myllyn Parhaan marjamuffiniohjeella. Ohje pysyi käsittelyssäni lähes samana, vaihdoin vain maidon veteen ja jätin kauramuruseoksen pois. MuffiNIEN syvimmästä olemuksesta voi olla montaa mieltä, mutta tällaiset nopeat herkut ovat käteviä ja takuuvarmasti toimivia viemisiä silloin, kun on tiedossa vaikkapa illanvietto puolitutussa seurassa. Tapanani kun on säästää 'hyppy tuntemattomaan' -ruokakokeilut lähimmille ystäville ;).





















Vadelma-kookosmuffinit (n. 20 kpl)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kookoshiutaleita
2 dl vadelmia (n. 100 g)
2 kananmunaa
75 g voisulaa
1 dl vettä

*Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin. (Käyttämällä metallisia vuokia tai muffinipeltiä sellaisenaan tai paperivuokien tukena saat kauniin pyöreitä muffineita, paperivuoat sellaisenaan tuottavat yllätyksellisemmän lopputuloksen...)
*Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla n. 15-20 min kauniin ruskeiksi.

5 kommenttia:

Polkkapossu kirjoitti...

Jos tarkennnetaan, niin en kyllä ole edes montaa mieltä :D

Veera kirjoitti...

Jäikö näitä? Melkeinhän tässä kannattaisi mennä huomenna töihin teikäläisen kautta.. ;)

Anna kirjoitti...

Polkkis: Jep :D

Veera: Tää on taas näitä postauksia jotka ei tapahdu ihan reaaliajassa, eli tuo kyseinen marttakerho, joka vadelmaa ja kookosta napaansa sai, kokoontui jo pari viikkoa sitten :D Mutta voin kyllä tehdä sulle uuden satsin koska vain!

Martina kirjoitti...

Muffinssit tosiaan ovat turvallinen vaihtoehto silloin kun pitää puolituttuja kestitä. Minäkin turvauduin pätkismuffinsseihin kun piti keksiä työpaikalle synttäriherkkuja vasta puoli vuotta kyseisessä lafkassa työskenneltyäni. Hyvin maistuivat, onneksi.. Ehkä ensi synttärinä uskallan jo kokeilla jotakin vaativampaa. :)

Anna kirjoitti...

Pätkismuffinsseja ei voi kyllä kovapäisinkään työpaikan jörmy vastustaa :)!