keskiviikkona, maaliskuuta 11, 2009

Munakasrulla sienitäytteellä

Munakasrullan teko on helppoa kuin mikä: ainesosat vatkataan yhteen, seos lykätään uuniin ja kypsä tuotos kääritään rullalle täytteiden kera. Mitä täytteisiin taas tulee, jaan teille vallan ilmaiseksi todellisen ässävinkin: siitakesienet. Kaupan tarjouskampanja lykkäsi tuon unohdetun herkun nenäni alle, minä lykkäsin rasiallisen pannulle ja kuullotuksen jälkeen rullaan - hyvä tapahtumaketju kaiken kaikkiaan. Tällaisen suolapelkoisen suolanystävän riemuksi siitakkeet ovat niin maukkaita, ettei sieni-juustoraaste -täyte kaipaa seurakseen suolanripaustakaan. (Suolaa siitakesienissä muuten on laskennallisesti 0,002 g/100g. Ei paha.)

Älä tuplaa vehnäjauhojen määrää vahingossa, kuten minä tein. Koko ohjeen voit sen sijaan hyvin kaksinkertaistaa, jolloin munakasta syntyy uunipellillinen.
Munakasrulla (kahdelle)

3 munaa
3 dl vettä tai maitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
kuivattuja yrttejä

Täyte:
1 rs (100g) siitakesieniä
tilkka öljyä
juustoraastetta

*Kuumenna uuni 200°C:een. Vatkaa munakasainekset kulhossa kevyesti sekaisin. Aseta uunipannulle leivinpaperi ja muotoile siitä neljää kulmaa nostelemalla pienempi "vuoka", jonka pinta-ala on noin puoli uunipannullista. Voit toki myös paistaa munakasrullan sopivan kokoisessa, leivinpaperoidussa uunivuoassa. Mikäli teet tupla-annoksen, vältyt päänvaivalta. Kaada seos leivinpaperille ja paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes seos on hyytynyt.
*Täytettä varten paloittele siitakesienet. Kuumenna hienonnettuja sieniä pannulla öljytilkassa, kunnes ne pehmenevät. Levitä sienet sekä juustoraastetta tasaisesti valmiin munakaslevyn päälle. Rullaa levy kääretorttumaisesti leivinpaperin avulla.
*Halutessasi ripottele pinnalle vielä juustoraastetta ja anna juuston sulaa sekä saada hieman väriä nopeasti kuumassa uunissa.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

siitakkeet kuuluva omaankin suosikkilistaani :) monikäyttöisiä pikku nappeja

Anna kirjoitti...

Niinpä! :)