lauantaina, syyskuuta 20, 2008

Kuninkaallinen punajuuripasta

Prinsessakeittiössä vinkattiin punajuurilastujen parhaudesta sekä siitä, että sellaiset sopivat mainiosti pastan kanssa tarjoiltaviksi. Taannoisessa lounastarvikeneuvottelussa ystäväni kanssa kävi ilmi, että toisesta jääkaapista löytyi punajuuria, toisesta fetaa, joten yhdistelmästä syntyi luonnollisesti lastupastaa. Lounastimme autuaasti hymyillen.
























Punajuurilasagnat kera pastan

pastaa
fetajuustoa
2-3 punajuurta
rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

*Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi. Asettele siivut pellille leivinpaperille. Ripottele siivuille silputtua rosmariinia ja merisuolaa ja rouhi mustapippuria. Lurauttele lastuille vielä oliiviöljyä. Paahda uunissa 5 – 10 minuuttia.
*Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
*Sekoita keitettyyn pastaan hyvää oliiviöljyä ja pilkottu feta. Kasaa lautaselle pastaa ja punajuurilastuja, koristele muutamalla fetanokareella (ja tuoreella rosmariinilla).

Ei kommentteja: