maanantaina, syyskuuta 22, 2008

Korianterihummus

Hämmästyin huomatessani, etten ole blogannut yhtään hummusohjetta, vaikka kiktahnaa silloin tällöin surauttelenkin tulemaan. On siis aikakin! Leivänpäällisenä hummus tai esimerkiksi hernetahna päihittää margariinit mennen tullen niin maku- kuin ravintoainemielessäkin. Perusohje on yksinkertainen ja muunneltava, eli monenlaiset paputahnat syntyvät hummuksen tapaan vain pääpalkokasvia ja mausteita vaihtelemalla.
























Hummus
vajaa 1/2 l (eli noin 1 tlk) keitettyjä kikherneitä
2 rkl tahinia
1/2 sitruunan mehu
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 1/2 dl oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria
runsaasti tuoretta korianteria (tai esim. persiljaa)
(vettä)

*Mittaa aineet kannuun. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Jos rakenne on levitteeksi liian jähmeä, lisää joukkoon hieman vettä.

Ei kommentteja: