keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2008

Mangosalsa

Chiligrillailuja edeltävällä kauppareissulla eteen osui hämmentävän kypsiä mangoja. Sellaisiahan ei kovin usein Suomessa saa! Niitä oli ostettava pari, ja niistä syntyi fiilispohjalta salaatintapainen grillailujen höysteeksi. Kaikkia tårta-på-tårta- kieltoja uhmaten salsakin oli tulista. (Tietysti.) Alunperin olin ajatellut tehdä tämän tuoreesta ananaksesta mangon sijaan, ja veikkaan että sekin toimisi kiitettävästi.Mangosalsa (4-6:lle)

2 kypsää mangoa
2 tomaattia
1 kevätsipuli (ei varsia)
3-4 mietoa punaista pikkupaprikaa (tai 1 tavallinen)
2 (tai maun mukaan) pientä tulista chilipaprikaa, esim. lemon drop
mustapippuria rouhittuna

*Kuori mangot kuorimaveitsellä. Leikkaa hedelmään pitkittäisiä ja poikittaisia viiltoja niin, että syntyy "ruudukko", jossa ruutujen sivut ovat noin sentin luokkaa. Viistä sitten leikkuuveistä mangon kiven pintoja pitkin irroittaen hedelmälihan kivestä: saat aikaiseksi kasan mangokuutioita.
*Hienonna tomaatit, kevätsipuli, paprika ja chili. Sekoita kaikki ainekset mangokuutioihin. Rouhi pinnalle mustapippuria.

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

kiitos mangonpilkkuuohjeista. se onkin ollut suht tuskaa ja lopputulos melko rumaa. ensi kerralla käytetään tätä vinkkiä!

Anna kirjoitti...

Kivaa että oli avuksi! :) Mäkään en ollut ennen mangoa tähän tapaan pilkkonut, mutta olin sitten jostain bongannut tämän vinkin ja se kyllä helpotti puuhaa hurjasti!