sunnuntaina, heinäkuuta 20, 2008

Chiliä grilliin, purkkiin ja pakkaseen

Olen saattanut aiemminkin mainita lähipiiristäni löytyvän erään, jonka mieltymys chilihedelmiin on keskivertoa suurempi. Omatkin chilinvartensa toki tuottavat satoa, mutta mikäli todellinen chilinnälkä iskee, voi onneksi aina tilata esimerkiksi 4,5 kg chilejä suuremman kokoluokan puutarhasta.


Yllä maistiaislautasella keltaisia lemon drop- chilejä, pyöreän suippoja vihreitä ja punaisia jalapenoja, poltteettomia champion-paprikoita, punaisia suippoja bubba-chilejä sekä oransseja habaneroja. Ja mitä näillä sitten tehdään? Suurin osa chileistä päätyi tällä kertaa pakastimeen tuoreeltaan, aiempia chilisatoja on kuivattu ruoanlaittokäyttöön. Chilit sopivat toki myös kokonaisina grillaukseen, mikäli suu sietää poltetta. Yleensä olen nähnyt niitä täyteltävän esimerkiksi sinihomejuustolla.

Nappasin satunnaisesta Allt Om Mat- lehdestä idean purkkipepperonien/-jalapenojen täyttämisestä juustolla ja käärimisestä pekoniin. Päätin tehdä saman tuoreille jaliksille, joita tosin esikypsytin uunissa hetken aikaa. Maku oli varmaankin ihan hyvä, mutta oma tulirajani tuli yhden paprikan kohdalla toden teolla vastaan, enkä pystynyt ajattelemaan muuta kuin seuraavaan hetkeen selviämistä :D. Idea oli kuitenkin toimiva, ja suosittelenkin kokeilemaan tätä kaupan miedoilla etikkasäilykkeillä!


Etikkasäilykkeeksi päätyi tänään kokeilun vuoksi myös osa tuoreista jalapenoista. Paprikaviipaleet sujahtivat keiteltyyn lasipurkkiin ja päälle kaadettiin suolalla ja sokerilla maustettua, kiehautettua omenaviinietikkaa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs tuoreita chilejä saa tilattua ja mihin hintaan?

Anonyymi kirjoitti...

Tuoretta tavaraa löytyy esimerkiksi Heinän puutarhalta. Tällä hetkellä tarjolla pitäisi olla Jalopenoja, lemon droppeja, championeja, habaneroja ja bubbaa. Jos mietityttää mitä tilata niin jalopeno on varma valinta. Samoin sitruunainen lemon drop kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tulisuuttakin löytyy kohtuullisesti. Etenkin habaerot ovat kehuttuja jos vain suu kestää.

Hintaa on 12-15e/kg, yhteen pakettiin menee noin 3kg tavaraa ja per laatikko rahtikulut 8e. Toimitukset on näemmä tulleet noin vuorokaudessa.

Numero puutarhalle on:

040-8363127

Myöhemmin syksyllä on tarjolla kaiketi myös starfishiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolta löytyy muutama kuvakin ja vähän juttua:

http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=4662

Anna kirjoitti...

Jep, kiitos ja kumarrus tiedonjakajalle :)!