maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Salsa verde

Ennen juhannusreissua täytyi keksiä käyttöä keittiössä odottaville yrttinipuille. Miellyttävä tehtävä! Kun kaapissa oli vielä avattu anjovissetti ja kapriksia, muistui mieleeni maistamismuisto salsa verdestä. Ainekset siis suorastaan huusivat päästä kastikkeeksi.

Tämä kastike on voimakkaan maukas ja täyteläinen. Luonteeltaan se on kuitenkin sen verran keveä, että halusin ehdottomasti nauttia sitä kalan kanssa. Yhdistelmä toimikin hyvin, mutta toki myös muita vinkkejä otetaan vastaan. Jämät hujahtivat seuraavana päivänä spagetin seurana. Ohje on suoraan Joanna Farrow'n Maailman parhaat kastikkeet- kirjasta. Tutustumisen arvoinen kirja muuten, mainittakoon. Aiemmin olen tehnyt siitä ainakin olut-sipulikastiketta.
























Salsa verde

25 g sileälehtistä persiljaa
yhteensä 15 g basilikaa, ruohosipulia ja minttua
2 valkosipulinkynttä silputtuna
(15 g kivettömiä vihreitä oliiveja, en itse laittanut näitä)
1 rkl kapriksia huuhdeltuna
2 tl rouhituista siemenistä valmistettua sinappia (tai tavallista dijon-sinappia)
3 anjovisfileetä
3-4 tl sitruunamehua
1 1/4 dl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
pippuria
(suolaa)

*Revi yrtit varsineen pienemmäksi. Sekoita ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa valkosipulin, kapristen, sinapin ja anjoviksen kanssa. Lisää 3 tl sitruunamehua.
*Sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy vähitellen. Kastike saa jäädä hiukan kokkareiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi tilkka sitruunamehua maun terävöittämiseksi. Kaada kastike pieneen tarjoilukulhoon ja jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

ee kirjoitti...

Uusien perunoiden kanssa, sekoitettuna joko lämpimiin tai jäähtyneisiin - auts, ihan tosi hyvää!

Anna kirjoitti...

Nyt kun sanoit, tuohan kuulostaa ihan itsestäänselvältä parilta tälle! Kiitos vinkistä :)