sunnuntaina, kesäkuuta 01, 2008

Grillistä

Grillauskauden alkaminen on näkynyt monessa ruokablogissa, ja liitynpä minäkin nyt joukkoon. Meidän grillisatsimme olivat varsin perinteiset: vartaita (tofu-kesäkurpitsa-tomaatti) ja luomupossupihvejä, joita oli marinoitu yön yli barbeque- ja chilikastikkeissa, öljyssä, balsamicossa jne.


Niin lihan kuin tofuvartaidenkin suhteen muistettiin syödessä se tosiasia, että marinadeissa kannattaa todella olla kohtuullisesti potkua niin suolan kuin muiden mausteiden suhteen: luonnollinen tosiasiahan on, että jos pelkkä marinadi on juuri suuhun sopivaa, on naturelliin kokonaismarinoitavaan levinnyt lopputulos hieman liian laimea. Muistakaamme siis tämä.

Yhtä asiaa ihmettelen: miksei ruokalehtien ja -sivujen grillausjutuissa enemmän hehkuteta tofun sopivuutta grillailuun? Sehän on leikattavissa täydellisesti juuri halutunlaisiksi varraspaloiksi, se imee sisäänsä marinadin kuin marinadin ja se vielä kypsyy melko nopeasti ja tasaisesti. Ja ainakin omasta mielestäni se on todella hyvää! Tofun ominaismakuun tottumattomammat voisivat aloittaa vaikkapa valmiiksi marinoidusta tai kylmäsavutofusta.

6 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

menisköhän se tofu näin...hmm...täytyypä kokeilla!

Anna kirjoitti...

Ja jos ette tofusta muuten tykkää, suosittelen tosiaan kokeilemaan vaikka sitä kylmäsavustettua ensin! Tai sitten voitte leikata tofun ihan pieniksi paloiksi, jolloin palat marinoituvat vielä paremmin ihan läpeensä.

Joskus olen lukenut myös, että ennen marinointia maustamaton tofu laitetaan pyyhkeiden ja puhelinluetteloiden väliin painon alle, jolloin ylimääräinen neste puristuu siitä pois. Näin se on sitten marinointivaiheessa valmiimpi ottamaan marinointilientä huokosiinsa.

Merja kirjoitti...

Mä tykkään tofusta ihan kauheesti ja oon yrittäny löytää täältä jotain edes vähän siedettävä, ettei tofun syönti jäisi ihan kokonaan. (Odottaa matkoille pääsyä...) Saako kysyä mitä tofua käytit?

Tämän takia kaikki Suomessa tofua syöneet vihaa tofua, mikä on sääli...
http://www.soya.fi/index.php?id=tuotteet

Anna kirjoitti...

No itseasiassa käytin tällä kertaa juuri tuota linkittämääsi tuotetta :D En ole muualla kuin Suomessa tofua maistanut, ja mun makuun tuonkin ominaismaku sopii ihan hyvin. Tosin useimmiten käyttämäni Super Tahoe on paitsi paljon halvempaa, mielestäni myös parempaa. Se tuntuu imaisevan marinadit vähän paremmin, eikä siinä ole yhtä hapanta ominaismakua kuin Soyassa. Olisiko se sitten vähän erilaista juuri siksi, että nuo etnokaupat tuo sitä maahan, eli se tulee ulkomailta?

Onko sulla jotain hyviä ulkomaisia tofumerkkivinkkejä, mistä sä tykkäät eniten?

Merja kirjoitti...

Joo se on just toi hapan maku mikä tökkää tuossa suomalaisessa tofussa (mulla ei muuten ole mitään suomalaisia tuotteita vastaan:)). Mä en ymmärrä miksei siitä voi tehdä samanlaista, kuin oikea tofu on:(

Niin minäkin olen just tota Tahoee käyttänyt, kun en ole muuta löytynyt.. Mä luulen, että just ton Soyan oudon maun takia tofu ei saa mitään suosiota Suomessa. Mä en tiedä mistä suomen aasialaiset ravintolat hankkivat tofunsa, kun ne on ihan hyvän makuisia.

Merituuli kirjoitti...

Noita tofuja mekin on kokeiltu mitä rossana on vinkannut, eikä kertaskaikkijjaan oo saatu makua. täytyy kokeilla Super Tahoea kunhan käsiimme saadaan. voihan silti olla että ko tuote ei vaan sovi meidän suuhumme. mutta kokeilemalla sen sitten tietää :)