tiistaina, huhtikuuta 07, 2015

Sydämenmuotoiset lindströminpihvit

Innostuin pitkästä aikaa uudesta keittokirjasta, tai no ei niin uudesta enää, mutta innostuin kuitenkin. Nopealla selailulla Marina Ekroosin Silmänruokaa -kirja oli nimittäin paitsi tosi tosi kaunis, myös täynnä houkuttelevia ja ainesosalistaltaan yksinkertaisia ohjeita.

Ekroosin kirjasta poimin näihin lindströminpihveihin ainesosat, vaikka ainesten määrät ja valmistustapa ovatkin tässä ohjeessani erilaiset. Jauhoinen peruna sopii näihin pihveihin loistavasti, se sitoo nestettä eikä korppujauhoja tarvita. Kirjasta poimin idean käyttää piparkakkumuottia pihvien muotoilussa. Sydämet pysyivät (ainakin melkein) koossa, vaikka paistoinkin piffit pannua hitaammin uunissa. Näistä tuli niin hyviä, että saatoin maistella suoraan pelliltä ensin palasen, sitten koko pihvin ja sitten vielä, öh, kolme lisää...


Lindströminpihvit (reilu annos, noin parikymmentä pihviä)

6-7 pientä, jauhoista perunaa
6 pientä punajuurta
3 sipulia
1/2 dl pieniä kapriksia
3 kananmunaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
n. 1 kg jauhelihaa (meillä Kiven luomupossua, on muuten parasta mahdollista possujauhelihaa)

*Keitä perunat ja punajuuret kypsiksi. Anna hiukan jäähtyä. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi, raasta tai muussaa perunat. Hienonna sipuli äärimmäisen hienoksi silpuksi (jos sinulla on tarpeeksi hyvä raastin, eikä hermot mene kyynelten kanssa, voit myös raastaa sipulin). Hienonna kapriksia hieman.
*Sekoita keskenään raasteet, muussit ja silput sekä kananmunat, suola ja pippuri. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes saat täysin tasaisen pihvitaikinan.
*Taputtele pihvitaikina alustalle haluamasi paksuiseksi levyksi. Ota kippoon kylmää vettä. Kasta sydämen muotoinen piparkakkumuotti kylmään veteen ja leikkaa sillä sitten pihvimassasta sydämiä. Siirrä sydämet ohuen lastan avulla leivinpaperoidulle uunipellille.
*Paista pihvit kypsiksi uunissa 200-225°C:ssa. Paistoaika riippuu pihvien paksuudesta. Monissa netissä olevissa ohjeissa kehotetaan paistamaan lindströminpihvejä noin 15-20 minuuttia, mutta nämä taisivat olla uunissa ainakin 35 minuuttia, eli kunnes olivat saaneet hieman rapeaa paistopintaa.

Ei kommentteja: