maanantaina, maaliskuuta 16, 2015

Juusto-viikunaskonssit

Kummitäti toi meille uuden Kotilieden, jossa oli monen sivun verran aamiaisohjeita. Yleensä munakokkelia spessummat aamiaisherkut jäävät haaveilun tasolle, mutta nyt repäisin ja tein skonsseja. Alkuperäisessä ohjeessa oli puolukkaa, mutta minä heitin mukaan pussinpohjallisen kuivattuja viikunoita. Nam, näistä tuli ihan hurjan hyviä.



























Viikuna-juustoskonssit (alkuperäinen ohje Kotiliesi 5/2015)

5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
75 g voita
1 prk (200 g) kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
1 dl vettä (alkuperäisessä ohjeessa maitoa)
4 rkl kuivattuja viikunoita rusinan kokoisiksi paloiksi hienonnettuna (alkuperäisessä ohjeessa kuivattuja puolukoita; myös ne rusinat kävisivät varmasti hyvin)
viimeistelyyn jauhoja

pinnalle voinokareita

*Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan kylmä rasva. Lisää mukaan kermaviili, juustoraaste, vesi ja viikunanpalat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
*Ripottele leivonta-alustalle tai leikkuulaudalle (tai työtasolle, mutta sellainen helposti putsattava muovilätyskä-alusta on ihan huippu) jauhoja, kumoa päälle taikina ja ripottele pinnalle taas jauhoja. Painele taikina paksuhkoksi levyksi. Ota juomalasilla taikinalevystä halkaisijaltaan noin 7 cm:n kokoisia kiekkoja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille.
*Paista 225°C:sssa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Sivele lämpimien skonssien pintaan hiukan voita.
*Jos olet kuten minä ja tårta på tårta ei haittaa, nautiskele viikunahillon ja juuston kanssa.

Ei kommentteja: