tiistaina, maaliskuuta 03, 2015

Suolainen pannukakku

Ehkä hämmentävintä ikinä, mutta blogini Facebook-sivulle on tullut viime viikkoina uusia tykkääjiä. Moikka vaan, te uudet ja vanhat kivat tyypit! Pakko olla aika imarreltu, että päätätte digata blogista, joka on päivittynyt viimeksi heinäkuussa ja sitä ennen vuosi sitten helmikuussa :D.

Vuoteen on mahtunut monta ruokahaluttomuuden kuukautta, kasapäin Saarioisten vispipuuroa, yhden ihanan vauvan syntymä, kaoottista arkea, toinen blogi jossa on vauva- ja arkiasiaa, mutta nyt ehkä pitkästä aikaa taas hiukan ruoanlaittoakin. Josko taas kirjoittaisin ylös ohjeen tai pari aina silloin, kun siltä toden teolla tuntuu. Ainakin silloin, kun haluan saada luottoreseptin muistiin.

Kovaa postaustahtia ei taatusti ole edelleenkään luvassa. Mutta nyt jos koska voi sanoa, että sitä ei yleisö selvästi odotakaan. Sanoinko jo, että ootte te kivoja!

Asiasta pannariin. Eli asiaan.




































Suolainen pannari

6 dl maitoa
3 munaa
1/2 - 1 tl suolaa (riippuen täytteiden suolaisuudesta)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl öljyä

täyte: esimerkiksi
muutama kourallinen savukalaa + tilliä + 1 pieni pss pakaste-keittovihanneksia tai
palvikinkkusuikaleita + aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina + puolitettuja kirsikkatomaatteja

*Vatkaa maito ja munat sekaisin. Lisää suola, jauhot, kaurahiutaleet ja öljy, vatkaa tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä noin 15-30 min.
*Leivinpaperoi syvä uunipelti ja kaada taikina pellin päälle. Ripottele pinnalle haluamasi täytteet.
*Paista 225°C:ssa (kiertoilmalla 200°C riittää) n. 35 minuuttia tai kunnes pannarin pinta ja pohja ovat saaneet ruskeaa väriä.

Ei kommentteja: