maanantaina, marraskuuta 18, 2013

Ravintolapäivä ja mustaherukkainen glögi

Viime lauantai kului Ravintolapäivän merkeissä, kun pääsin mukaan ystävän (ja ystävän ystävien) ravintolahumuun. Verhoomo Naakan galleriatila tarjosi loistavat puitteet syksyiselle iltapäivälle blinien ja hymyilevien hyvinkääläisten seurassa.

Yksi ravintoloitsijoista oli tehnyt blinitaikinan (aika moninkertaisena) tällä Maku-lehden ohjeella. Kuohkeista ja ihanan happamista blineistä tuli paljon ansaittua kiitosta. Itse olin mukana miettimässä glögijuomaa. Siitäkin tuli todella hyvää. Hyvä me!

 

Mustaherukkainen glögi

1 dl glögitiivistettä (esim. Marli)
1 dl mustaherukkamehutiivistettä (esim. Ekströms)
6 dl vettä
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
pari suikaletta appelsiininkuorta (huolella huuhdellusta appelsiinista)

Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna höyryävän kuumaksi. Älä keitä, mutta anna hautua vähintään muutaman minuutin ajan, mieluusti hiukan pidempään. Nauti pimeänä syys- tai talvi-iltana hyvässä seurassa.
Osan kuvista otti Noora L.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiitokset ihanista kuvista! Olisiko mahdollista saada tosta kitarapojasta kuvan myös facebookiin? Olen nimittäin kyseisen Jonnen äiti ja vähän odotin että tonne facebookin sivuille ois tullut jotain kuvia myös muusikosta! Mukavaa syksyn jatkoa(ja talventuloa)...t:Sole Nieminen

Anna kirjoitti...

Moi Sole, kiitos kommentista! Petra lupasi palata kuva-asiaan Facebookin puolella :)

Merituuli kirjoitti...

Mites teidän ravintolapäivä meni?

Anna kirjoitti...

Mukavasti meni :)! Jännitin etukäteen, olisko kovin ruuhkaista ja kiireistä, mutta kävijöitä oli juuri sopivasti (n. 60) ja aika pian pystyi jännityksen sijasta nauttimaankin. Auttoi, kun tajusi, ettei vieraita niin haittaa vaikka vähän sählättäisikin tai joku joutuisi hetken odottelemaan - kaikki kuitenkin tietää että käynnissä oli "leikkiravintola" eikä oikea! Oliko teillä tällä kertaa oma ravintola pystyssä?

Merituuli kirjoitti...

Ei ollut omaa. Kiva että meni hienosti. Harvaa asiaa jännittäminen parantaa, joten hyvä että osasit höllätä!